Gemixte reacties op documentaire Caroline van der Plas: 'Valt nog dood neer'

Entertainment
maandag, 22 januari 2024 om 9:55
ontwerp zonder titel 2024 01 19t114819579
In de documentaireserie. 'Caroline', staat Caroline van der Plas centraal, maar na het bekijken ervan heeft recensent Ruben Praster niet echt veel nieuwe inzichten gekregen over deze documentaire.

Documentaire

Voor de tweedelige documentaireserie " Caroline " werd BBB-partijleider Caroline van der Plas gedurende een half jaar gevolgd door Jaïr Ferwarda. De journalist maakte met haar de afspraak dat hij de politica zou filmen tijdens zowel hoogte- als dieptepunten, wat hem een uniek kijkje achter de schermen opleverde.
De Videoland Original begint na de val van het kabinet en eindigt een dag na de Tweede Kamerverkiezingen. In die periode heeft Jaïr Ferwarda bijzonder veel meegemaakt en is overal aanwezig geweest. De journalist zit er bovenop wanneer er plannen worden gemaakt om Mona Keizer voor te dragen als premierskandidaat, en hij neemt zelfs beelden op van een geheime bespreking tussen Caroline van der Plas en de nieuwste leden van de BBB.
Deze bijeenkomst vindt niet plaats op een ultrageheime locatie, maar gewoon bij Caroline thuis. Het lijkt meer op een ongemakkelijke bijeenkomst, dan op een gesprek over de toekomst van een politieke partij. In de beelden is te zien hoe Caroline met haar zoons nog snel het huis schoonmaakt en tot haar schrik ontdekt dat er oude hondenbrokken onder een kastje liggen.

Alledaagse vrouw

Dit toont aan dat Caroline van der Plas een alledaagse vrouw is die wel eens rommel maakt in huis. Ze vertelt ook met een brede glimlach over een jurkje dat ze in de uitverkoop heeft gekocht en hoe ze body lotion in haar haar gebruikt. Deze momenten laten zien dat ze thuis weinig verschilt van de eigenzinnige politica die we kennen van televisie.
Daarom brengt de documentaireserie op dat gebied juist geen nieuwe inzichten. Het enige wat de kijker werkelijk ontdekt, is dat ze nog steeds veel moeite heeft met het overlijden van haar man. Ze stort zich op het werk in de Tweede Kamer als afleiding en wanneer ze geconfronteerd wordt met tegenslagen, mist ze haar man het meest. Op die momenten toont ze haar kwetsbare kant.

Meer politiek

Jaïr lijkt echter niet erg geïnteresseerd te zijn in dat aspect. Hij documenteert haar leven, inclusief de moeilijke momenten, maar lijkt vooral gefocust op de politieke kant. Wanneer hij Caroline van der Plas en Mona Keizer ondervraagt over politiek, stelt hij de scherpste vragen en lijkt hij op zoek te zijn naar primeurs.
Het dreigt bijna uit de hand te lopen wanneer hij Mona vraagt naar een droom van Caroline waarin zij uit de partij werd gezet. Dit openlijk vissen naar een nieuwtje toont aan dat Jaïr in de eerste plaats een politieke verslaggever is en geen documentairemaker. Hierdoor lijkt Caroline meer op het verslag van een intensieve politieke campagne dan op een portret van de persoon achter de politicus.

Reacties

Ook hebben veel mensen een menig over de documentaire van Caroline. Zo reageert iemand: " Deze zeer ongezond dikke rokende vrouw gaat of op de IC belanden of valt dood neer. Helaas gaat zo’n lichaam nooit lang mee.
" Gelukkig voor Caroline, zijn er ook positieve reacties; " Ik ben het niet met haar standpunten eens, maar ik ga wel kijken, want volgens mij is ze vet gezellig. "
" Leuk mens! Gewoon zichzelf, lekker roken, drankje, hapje en haar hart op de tong!, hou ervan! "