Deze kandidaten verloren de meeste kilo's tijdens Expeditie Robinson

Entertainment
zaterdag, 23 december 2023 om 12:30
ontwerp zonder titel 2023 12 13t152849223
Na vier weken overleven op een onbewoond eiland met beperkte voedselvoorziening is het niet verrassend dat sommige Expeditie Robinson-deelnemers wat gewicht hebben verloren. Welke kandidaten zijn het meest afgevallen?

Gewichtsverlies

Na 23 reguliere seizoenen van Expeditie Robinson hebben we al heel wat kandidaten voorbij zien komen die de strijd voor de titel 'Robinson' aan zijn gegaan. De volgende kandidaten zijn het meeste afgevallen tijdens hun Robinson-avontuur:

Edith Bosch – 16 kilo

Het is alweer tien jaar geleden dat judoka Edith Bosch Expeditie Robinson
won en er met 50.000 euro vandoor ging. Tijdens de eerste opnames verloor ze maar liefst 16 kilo. Later nam ze deel aan het Allstars-seizoen, waar ze 'slechts' 11 kilo verloor.

Wietze de Jager – 14 kilo

Radio-dj Wietze de Jager deed al mee aan Expeditie Robinson in 2005, en kreeg in 2021 een tweede kans. Hij begon het avontuur met 79 kilo en verloor in 23 dagen maar liefst 14 kilo. "Holy shit...", zei hij destijds op Instagram, "Ja, het staat er echt."

Sebastiaan Labrie – 14 kilo

GTST-ster Sebastiaan Labrie kreeg een tweede kans in de AllStar-editie van Expeditie Robinson . In 2010 haalde hij de halve finale, en in 2021 was hij opnieuw verliezer in de halve finale, met een gewichtsverlies van 14 kilo.

Ferry Weertman – 12,5 kilo

Zwemmer Ferry Weertman, bekend van zijn strijd voor Olympisch goud, probeerde in Expeditie Robinson 2022 de winst te behalen. Helaas moest hij in de halve finale het spel verlaten. Hij verloor maar liefst 12,5 kilo tijdens de strijd.

Dennis Wilt – 12 kilo

Dennis Wilt, weerman bij RTL
, kwam ook uit hetzelfde seizoen als Ferry Weertman. Hij was de uiteindelijke winnaar van het seizoen 2022 en mocht zichzelf een jaar lang de ultieme Robinson noemen. Gedurende de 35 dagen op een onbewoond Maleisisch eiland verloor Dennis in totaal 12 kilo.

Harry Piekema – 12 kilo

Presentator en acteur Harry Piekema behoorde tot hetzelfde seizoen als Dennis Wilt en Ferry Weertman. Het vertrek van Harry kwam voor veel kijkers destijds als een teleurstelling, omdat het volgens hen nogal snel en abrupt ging. Desondanks heeft Harry standgehouden tot het bittere einde. Tijdens zijn Expeditie-avontuur is ook Harry maar liefst 12 kilo kwijtgeraakt.

Kaj Gorgels – 12 kilo

Kaj Gorgels, de presentator die Expeditie Robinson
in 2020 en 2021 presenteerde, nam zelf ook deel als kandidaat. In 2017 deed de presentator mee aan het overlevingsprogramma en verloor daarbij maar liefst 12 kilo. Opmerkelijk genoeg wist hij het zelfs tot de finale te schoppen!

Loek Peters – 12 kilo

Acteur Loek Peters, bekend van films als Achtste Groepers Huilen Niet en Mannenharten , deed in 2021 mee aan het survivalprogramma en verloor 12 kilo na 22 dagen.

Rob Geus – 11 kilo

Wat heeft keurmeester Rob Geus veel kilo's verloren tijdens zijn deelname aan het overlevingsprogramma in 2021! Op het eiland raakte Rob 11 kilo kwijt en het leek wel alsof hij sneller gewicht verloor dan zijn medekandidaten.

John de Bever – 11 kilo

Volkszanger John de Bever hield het 17 dagen vol op een onbewoond eiland in 2021 en verloor in die tijd 11 kilo.

Niek Roozen – 11 kilo

Acteur Niek Roozen, van nature al slank, zag er na zijn avontuur in Expeditie Robinson
nog dunner uit door de verloren kilo's. In 2022 nam de acteur deel aan het programma, maar uiteindelijk ging Dennis Wilt er met de overwinning vandoor. Niek verloor tijdens de strijd 11 kilo.

Floris Göbel – 10,5 kilo

Floris Göbel was te zien in het meest recente seizoen van Expeditie Robinson . De bioloog heeft de strijd verloren, maar ook aanzienlijk wat gewicht. In slechts een maand tijd is hij exact 10 kilo lichter geworden en dat verbaast hem terwijl hij gulzig aan een enorme milkshake nipt op de Instagram-pagina van RTL .

Rijk Hofman – 10 kilo

In 2019 nam het beroemde broertje van presentator Tim Hofman deel aan Expeditie Robinson . Hij deelde destijds met RTL
dat hij tot tien keer per dag flauwviel. De extreme uitdagingen eisten veel van zijn lichaam, maar Rijk geloofde destijds dat dit allemaal bij het avontuur hoorde.