Eerste scheiding van Married at First Sight is een feit

Entertainment
door Nienke
donderdag, 29 februari 2024 om 17:30
realitynl 17
Helaas is het avontuur van Dirk en Anneke, in Married at First Sight seizoen 9, snel afgelopen. Het was de eerste scheiding van het seizoen. Presentator Carlo Boszhard stelt scherpe vragen waarom het mis is gegaan.
Carlo is niet bang om directe vragen te stellen die net wat meer diepgang creëren. Hij confronteerde Anneke met de vraag of dat haar geluk slechts schijn was. Anneke verdedigde haar oprechtheid naar het programma toe, maar gaf toe dat haar gevoelens al snel veranderden na de huwelijksdag. Ze weigert om de schuld bij het uiterlijk van Dirk te leggen, uit respect, ondanks de keuze om de relatie te beëindigen.

Verwarring bij experts

De experts: Eveline Stallaart en Patrick van Veen waren verbaasd om de mismatch van de twee. Zo hadden de experts, Anneke en Dirk samengebracht op basis van hun persoonlijkheden en volle levens. Zo werden de twee als 'paradijsvogels' omschreven. De sleutelfactoren waren 'seksuele comptabiliteit' en 'vriendelijkheid' waardoor de keuze werd gemaakt. Het blijkt, maar weer dat het in de praktijk anders uitpakt dan volgens theorie zal moeten.

Afscheidsbrief

Het seizoen eindigt altijd met een brief, of het koppel nu uit elkaar gaat of samenblijft. Anneke vond Dirks lange brief niet passend. Zelf houdt Anneke van zowel helder- als bondigheid, dat was de brief van Dirk niet. Dit symboliseert het fundamentele verschil in hun communicatiestijlen. Hoewel het avontuur voor Dirk en Anneke spoedig is geëindigd, hopen de experts dat ze de ervaring mee zullen nemen voor in de toekomst. Op 27 maart komt dit seizoen alweer ten einde en weten we dan wie er wel of niet samenblijven. Het programma pakt graag uit en is het de bedoeling dat alles in de puntjes is geregeld. Bij de bruiloft, trouwpak, jurk, huwelijksreis maar ook bij de scheiding kunnen de kosten aardig oplopen. Het huwelijk tot de reis worden betaald door het programma. Dan is nog de vraag of de deelnemers hun scheiding zelf moeten bekostigen?