Het einde van Boer Zoekt Vrouw lijkt nabij: 'Het is een keer klaar'

Entertainment
door Sophie
vrijdag, 29 september 2023 om 10:35
einde boer zoekt vrouw
Boer Zoekt Vrouw is al jarenlang een ontzettend populair programma, gepresenteerd door Yvon Japsers . Toch is het meerdere mensen, zo ook oud-deelnemers, opgevallen dat de kijkcijfers veel lager zijn dan voorgaande seizoenen.

Het einde van Boer Zoekt Vrouw

Negen jaar geleden deed boer Geert mee aan Boer Zoekt Vrouw. Hij denkt dat het programma zijn mooiste tijd heeft gehad. "Na zoveel jaar is het ook een keer klaar" , vertelt hij aan weekblad Party.
Geert hoort van veel mensen dat ze de zondagavond niet meer vrijhouden voor het programma. Hij keek ook de eerste aflevering, maar was niet enthousiast. "Ik vond het niet zo leuk. Ik miste de spanning" , vertelt hij.
Boer Willem deed in 2012 mee aan het programma en denkt ook dat ze er een keer een einde aan mogen breien. Mensen hebben het volgens hem wel een beetje gehad met de boeren die op zoek gaan naar de liefde. "Maar dat kun je pas echt zeggen als er meerdere keren net geen 1,4 miljoen kijkers kijken" , vertelt hij aan Party. "Drie miljoen zullen ze niet halen, maar ik verwacht dat 'BZV' inclusief uitgesteld kijken wel weer de twee miljoen kijkers aantikt."

Yvon Jaspers vervangen

Er wordt ook aan beide heren gevraagd of het misschien zou helpen om Yvon Jaspers te vervangen door een andere presentator. Geert denkt dat Yvon vervangen niet gaat helpen. "Het is gewoon ten einde. 'BZV' is al te lang op televisie." Ook Willem denkt dat het niet gaat helpen. "Ik zou Yvon alleen van het programma afhalen als het een compleet andere opzet krijgt, want dan hoort daar een ander gezicht bij. Maar zolang het concept blijft zoals het is, vind ik dat Yvon het geweldig goed doet en de boeren op hun gemak stelt, met ze meeleeft."