Ex-kandidaat Expeditie Robinson geschrokken: 'Ging te ver'

Entertainment
zondag, 14 januari 2024 om 12:30
ontwerp zonder titel 2024 01 05t151813335
Afgelopen seizoen van Expeditie Robinson kende enkele onplezierige momenten, waarbij enkele deelnemers afgunst naar elkaar niet verborgen hielden. Dit beïnvloedde zelfs hun gedrag in het spel. Oud-winnares Fatima Moreiro de Melo, die bekend staat om haar vastberadenheid in het spel, vond dat sommige situaties te ver gingen.

'Gore rat'

Bij RTL Boulevard werd er teruggekeken op het afgelopen seizoen van Expeditie Robinson . Op het exotische eiland ontstonden frequent onaangename persoonlijke geschillen, wat tot opmerkelijke situaties tijdens de eilandsraad leidde. Eva Simons had conflicten met meerdere medekandidaten. Eerst kreeg ze onenigheid met Iris van Lunenburg en later opnieuw met verschillende medekandidaten.
Ook toen Krista Arriëns werd geëlimineerd liepen de gemoederen hoog op. Degenen die op haar hadden gestemd, lieten steken vallen door spottende opmerkingen op hun stembiljetten te schrijven. Ilse omschreef een medekandidaat als een ' gore rat ' en bedankte hem sarcastisch voor ' het verpesten van mijn droom. '

Conflicten

In Expeditie Robinson
waren er geregeld persoonlijke conflicten, maar deze voorbeelden illustreren slechts enkele van de intens oplopende geschillen. Fatima Moreiro de Melo, winnares van het programma in 2012, benaderde de expeditie destijds zakelijk en handelde meedogenloos. Ze merkte op dat de persoonlijke wending in de editie van 2023 wel erg intens was. “ Wat ik er hard aan vond, dit seizoen, was dat mensen … Kijk, als ik zeg: ‘Jij bent een goede speler, jou wil ik weghebben, dat is gewoon iets dat bij het spel hoort. Net als dat je bij schaken de dame wilt slaan. Maar als je zegt: ‘Ik vind jou zó’n vervelende gast, of zo’n nasty enge rat, dáárom wil ik jou eruit’… Ja, dat vind ik hard.
Als Fatima het seizoen als 'moeilijk' bestempelt, dan geeft dat aan dat het ernstig is. Fatima weigerde deel te nemen aan het 'all-star'-seizoen van Expeditie Robinson . “ Ik heb toen heel veel mensen genaaid, dus ik weet zeker dat ze mij er meteen uit willen.