Dit zijn de finalisten van Expeditie Robinson 2023

Entertainment
door Indy
maandag, 11 december 2023 om 13:28
finalisten expeditie robinson
Het einde van Expeditie Robinson 2023 is in zicht en de finalisten zijn bekend. Acteurs Willem Voogd en Guido Spek en sporter Ilse Paulis nemen het komende zondag tegen elkaar op in de finale-aflevering.

De halve finale

Gisteren namen Guido Spek, Ilse Paulis, Jochen Otten, Mark Baanders en Willem Voogd het tegen elkaar op in de zenuwslopende halve finale. In drie uiteenlopende proeven moeten de kandidaten bewijzen dat ze een plekje verdienen in de finale van Expeditie Robinson 2023 .
Willem sleepte de overwinning binnen tijdens de eerste proef, waarin de kandidaten zo lang mogelijk boven het water moeten hangen, en is daarmee verzekerd van een plekje in de finale. "Yes" , schreeuwt de acteur het uit. "Ik ben de eerste finalist van Robinson 2023."
De overige vier kandidaten moeten hun lef bewijzen met de gevreesde eetproef. "Qua smaak is het niet vies, maar de textuur is echt verschrikkelijk" , zegt Ilse over haar eerste maal. Ze besluit om af te haken en is hiermee dus nog niet verzekerd van een plekje in de finale. Jochen besluit dat zijn honger na het eerste maal wel is gestild en krijgt het overheerlijke tweede maal, de vissenogen, niet weg. Guido en Mark kwamen allebei tot de derde gang. Guido had geen moeite met de geitenballen die hem werden voorgeschoteld en slikte deze in no-time weg. Hiermee is hij de tweede finalist. "Ik heb de proef gewonnen, maar ik weet niet of dit de proef is waar ik het meest trots op ben" , zegt de acteur.

De laatste strijd

Nog drie kandidaten en één finaleplek: de derde proef is allesbepalend. De laatste proef bestaat uit een mix van behendigheid, balans en spelvaardigheid. Ilse bewijst dat zij deze vaardigheden het beste onder de knie heeft en verovert hiermee de laatste finaleplaats.
Dit betekent dat Jochen en Mark het survivalspel moeten verlaten. Jochen is zichtbaar ontroerd als hij aan zijn familie en vrienden denkt. "Ik heb gestreden, ik heb m'n best gedaan, maar het mocht niet baten." , Ook Mark, die een traumatische ervaring heeft overgehouden aan het programma, baalt. Toch weet hij zijn verlies snel om te zetten in iets positiefs. "Ik ben niet de beste en dat hoeft ook helemaal niet, want ik ben gewoon wie ik ben."
De finale van Expeditie Robinson is aanstaande zondag om 20.00 uur te zien op RTL 4 .