Fred van Leer over moeilijke periode in zijn leven: 'Nooit verteld'

Entertainment
door Eva
maandag, 07 oktober 2024 om 9:22
img 9696
Fred van Leer vertelt over een moeilijke en donkere tijd in zijn leven. De stylist was een aantal jaar geleden een langere tijd uit het publieke oog verdwenen en daar was een duidelijke reden voor. Hij vertelde dit nog niet eerder. 

De Kist 

Fred van Leer verscheen in een aflevering van De Kist. In het programma, gepresenteerd door Kefah Allush, gaan BN'ers in gesprek met Allush over het leven en de dood. Hoewel Fred van leer zijn leven vol glitter en glamour is, blijkt het toch niet zo te zien. Van Leer heeft al veel nagedacht over de dood, zo wil hij gecremeerd worden. 
Als de vraag wordt gesteld hoe hij terug wil komen als hij zou reïncarneren dan wil hij terugkomen als succesvol en niet depressief. Kefah vraagt of succesvol en depressief aan de orde is en Fred geeft aan zeker depressief te zijn. 
Fred kan zich zijn bijna-doodervaring nog goed na vertellen. "Ik heb weleens de verkeerde keuze gemaakt een paar jaar geleden. Toen moest ik uit mijn huis getakeld worden en dacht ik dat ik dood was. Ik deed mijn ogen open, zag een blauwe lucht en bomen en dacht: dit is het. Maar ik lag gewoon op een takelwagen van de brandweer om in de ambulance te komen."

Hulp gezocht 

Na deze ervaring was Fred tijdelijk verdwenen uit het publiek en is hij de hulp gaan zoeken die hij echt nodig had. Aan tafel met Kefah Allush is het de eerste keer dat Fred over zijn bijna-doodervaring praat. "Bizar. Ik ken jou helemaal niet. Het is voor het eerst dat ik dit vertel tegen iemand buiten mijn vrienden om", zegt van Leer tegen de presentator. Fred heeft veel in zijn opgeving gekeken en hulp gevraagd bij vrienden, sommige van zijn vrienden begrijpen hem beter dan andere, maar tegen iedereen zegt hij hetzelfde. "Als het morgen ophoud, dan heb ik een superleuk leven gehad."