Gordon durft tóch niet naar Vandaag Inside: ‘Hij wilde 6000 euro!’

Entertainment
door Lois
donderdag, 29 februari 2024 om 11:00
johan derksen
Gordon durft het toch niet aan om aan te schuiven aan de tafel in Vandaag Inside. “Hij eiste op een gegeven moment dat er een orkest bij moest zijn dat 6000 euro kostte.”

Talkshow Jeroen & Sophie

Hoe zit het precies? Gordon was eergisteren samen met Olcay Gulsen te gast in talkshow Jeroen & Sophie. "Hij had volgens mij eerst onderhandeld dat niemand het over Vandaag Inside mocht hebben, maar het was de eerste zin die hij zélf uitsprak en toen hadden we daar een kleine discussie over", vertelt Olcay in de Vandaag Inside van gisteren. Dit was trouwens niet de eerste keer voor Gordon dat hij op het laatste moment afhaakt. In 2019 zegde hij op laatste moment een confrontatie met Angela de Jong bij Wereld Draait Door af.

'Superenthousiast'

Ze vervolgt: “En toen zei hij van: ‘Waarom nodigen ze mij dan niet uit? Want ik kan daar gewoon gerust zingen!’ Dus ik zei: ‘Maar waarom kom je dan niet gewoon?’ Hij zei: ‘Nou ja, ze hebben me nooit uitgenodigd.’ Ik zei: ‘Maar wil je dan dat ik Wilfred even bel en dit vraag?’ Hij vond het een fantastisch idee, hij was superenthousiast.” Johan Derksen vindt het laf "Hij had ons volledig af kunnen bluffen door hier de sterren van de hemel te zingen. Dan hadden we hier met z'n allen voor lul gezeten."
Wilfred Genee stelt dat Gordon echt alles deed om er onderuit te komen. “Op een gegeven moment kwam er een extra eis bij dat het hele orkest erbij moest. Ik weet niet of hij daar beter door gaat zingen, maar dat zou kunnen. Dat kan alleen niet bij ons in de studio”, vertelt hij aan De Telegraaf.  

6.000 euro

"Dat kost dan 6.000 euro. Nou, als de mannen van VI even lappen, dan was dat makkelijk geweest, maar dat was niet de bedoeling", laat Evert Santegoeds weten in Shownieuws.
Het ging echter niet om budget, maar om ruimtegebrek in de studio: Gerard Joling staat ook altijd met maximaal twee danseressen in de studio. “Ze hadden het natuurlijk graag gedaan, want je weet zeker dat je 1,5 miljoen kijkers had gescoord. Iedereen had dit willen zien, dus die 6.000 euro kunnen ze makkelijk lappen”, aldus Bart Ettekoven. Wilfred Genee kon een lach niet onderdrukken toen Gordon beweerde een klus in België te hebben. De excuses van Gordon lijken minder overtuigend dan ooit, en de vraag blijft of hij ooit de confrontatie aandurft.