Graf van ouders Peter Gillis beklad en vernield: 'Dit is ziek'

Entertainment
door Lois
maandag, 05 februari 2024 om 9:44
peter gillis
Het graf van de ouders van Peter Gillis in Ommel is vrijdagmiddag beklad. Op de grafsteen is de tekst 'stop tv' geklakt en een familiefoto is uit het beton getrokken. Peter heeft zaterdag aangifte gedaan.

Peter Gillis

Peter Gillis, de man die bekend staat als de koning van de vakantieparken en als hoofdrolspeler in de reality-serie 'Massa is Kassa', lijkt niet alleen op het gebied van recreatie, maar ook in zijn persoonlijke leven voor de nodige opschudding te zorgen.
Ondanks eerdere ophef rondom beschuldigingen van mishandeling en bedreigingen aan zijn ex-vriendin, waarvan de rechtszaak nog loopt, en de sluiting van zijn vakantiepark Prinsenmeer door de gemeente wegens regelovertredingen, kondigt Gillis doodleuk een nieuwe reeks van 'Massa is Kassa' aan. En alsof dat nog niet genoeg is, lijkt het erop dat het graf van zijn ouders niet veilig is voor de ophef die Peter veroorzaakt.

Reactie vernieling

"Boos en vooral verdrietig dat iemand het in zijn hoofd haalt om het graf van mijn moeder te vernielen. Dit is een rustplaats en daar moet je altijd met respect mee omgaan. Enorm triest dit. Het is ziek, zoiets doe je niet", schrijft Peter Gillis op Instagram. Naast de gekalkte woorden op de grafsteen is er ook een bordje vernield. Dat is niet voor het eerst. Volgens Peter is het de afgelopen tijd al minstens tien keer eerder gestolen. De huidige foto zat daarom in beton gegoten. Verder is nog een vaas van Delfts blauw met tweehonderd rozen verdwenen.
Peter is door omwonenden geïnformeerd over de vernielingen op de begraafplaats. Zij zouden de politie ook een beschrijving hebben gegeven van de mogelijke dader.

'Tuig'

Fans zijn razend en tonen medeleven op social media "Je mag vinden wat je vindt en zeggen wat je niet kan laten. Maar van een graf blijf je af!", reageert een volger. "Hopelijk hebben ze camera's en opnames. Gewoon op insta en FB gooien. Tuig", schrijft een andere fan.
Peter heeft zaterdag aangifte gedaan van vernieling van het familiegraf in Ommel, zo meldt het ANP. De politie zou volgens Gillis een onderzoek zijn gestart en zelfs al een verdachte op het oog hebben.