Yvonne Coldeweijer is Heleen van Royens ultieme guilty pleasure

Entertainment
door Indy
dinsdag, 26 september 2023 om 15:25
heleen van royen yvonne coldeweijer
Heleen van Royen werd gisterenavond in Tijd voor MAX geconfronteerd met haar eigen uitspraak. Waar ze nu volledig anti-juice is, was dat anderhalf jaar geleden nog wel anders.

Afkeer van juice

Heleen heeft de komst van juicekanalen gebruikt voor haar nieuwe boek Juice – Heleen van Royen . Geen ode aan de komst van juicekanalen, maar pure haat. Er worden geen namen genoemd, maar hij lijkt te zijn gebaseerd op juicekoningin Yvonne Coldeweijer . Dat de haat aan juicekanalen, en met name aan Yvonne, diep zit bij Heleen is te merken. “Aan het einde van het boek wordt JIJ van een balkon afgeduwd en breek je al je botten en besluit je te stoppen met juicen" , zegt een van Yvonne's spionnen.

Bij de boekpresentatie waren onder andere Rachel Hazes en Samantha Steenwijk aanwezig. Ook die twee moeten niks hebben van Yvonne hebben en, hoe kan het ook anders, Rachel heeft haar meerdere malen voor de rechter gesleept. Ze was er namelijk niet van gediend was dat Yvonne haar een gecremeerde kroket noemde.

Guilty pleasure

Het is bijzonder dat Heleen opeens volop in de verdediging gaat tegen juicekanalen en dat ze er zelfs een boek aan wijdt. Anderhalf jaar geleden riep ze namelijk in de media dat het juicekanaal van Yvonne zo’n ontzettende guilty pleasure voor haar is. In Tijd voor MAX werd Heleen gisteren geconfronteerd met haar eigen uitspraak. “Ik heb ook wel begrepen dat het vroeger nog wel een van je guilty pleasures was, toch?" , vraagt presentator Sybrand Niessen.

Heleen geeft het met tegenzin toe en zegt gelijk dat het wel écht lang geleden was dat ze dat in een interview met Beau Monde heeft gezegd. "Toen het net in opkomst kwam, dacht ik wel: o, wat is dit? O, best brutaal. O, wat doen ze? Gekkig. Maar al snel, toen ik me er echt in verdiepte, dacht ik: zó, dit is helemáál geen guilty pleasure.”

Heel naar

Inmiddels is Heleen dus volledig tegen de juicekanalen en volgt ze Yvonne ook niet meer. “Ik moet zeggen: ik ben nu ook blij dat ik ze niet meer hoef te volgen omdat het boek af is, want ik werd er echt naar van. Als je er echt in gaat, word je er naar van, omdat er op een heel nare manier met mensen wordt omgegaan.” Zou ze juicekanalen tegenwoordig naar vinden, denk je?

“De mensen die die roddels aanbrengen, die spionnen, dat is ook verschrikkelijk. Dat je denkt: waarom doe je dat? Het maakt mensen ook heel eenzaam, want: wie kun je nog vertrouwen?"