Hier gaan we Matthijs van Nieuwkerk zien als hij terugkeert op tv

Entertainment
dinsdag, 26 december 2023 om 11:00
ontwerp zonder titel 2023 12 20t142238589
Het klopt wat Wilfred Genee aan tafel zei in Vandaag Inside: Matthijs van Nieuwkerk heeft een contract van vier jaar getekend bij RTL, zo meldt het AD op basis van bronnen. De presentator start op 1 januari bij de commerciële zender.

Opspraak

Matthijs van Nieuwkerk kwam vorig jaar in opspraak toen de Volkskrant een onderzoek publiceerde naar de werkcultuur achter de schermen van 'zijn' programma De Wereld Draait Door . Tientallen medewerkers spraken in het artikel over onder meer " extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen ".
De presentator stopte in november vorig jaar bij BNNVARA . "Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk", zei hij tegen het ANP. "Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een – letterlijk – blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt."

Hier gaan we hem zien

De presentator heeft een nieuw contract getekend. Volgens het AD
zal Matthijs onder andere een programma gaan presenteren op RTL
, waarin hij op zondag terugkijkt op de afgelopen week. Deze show gaat gepaard met muziek en zal vanaf april volgend jaar te zien zijn. Er wordt ook gesproken over de ontwikkeling van andere nieuwe programma's voor RTL en Videoland .

Huwelijksbootje

Matthijs heeft na zijn scheiding met Karin van Munster liefdesgeluk gevonden met voormalig Tubantia -hoofdredacteur Martha Riemsma. Volgens weekblad Story zal Matthijs komend voorjaar in het huwelijksbootje stappen met zijn geliefde Martha. “Matthijs trouwt komende lente met Martha Riemsma!” , schrijft het weekblad.
Volgens bronnen van het weekblad zal de huwelijksceremonie plaatsvinden in het Raadhuis van Deventer. Hoewel het nog niet officieel is bevestigd, wordt verwacht dat schrijver Özcan Akyol het paar in de echt zal verbinden. Deze keuze is niet alleen gebaseerd op de vriendschap tussen Matthijs en Özcan, maar ook omdat het Özcan was die hen aan elkaar heeft voorgesteld.
Özcan was tevens degene die van mening was dat het tijd was voor Matthijs om terug te keren op televisie . “We moeten hem weer een beetje normaliseren” , zei de schrijver in een interview met Vandaag Inside . Matthijs was aanwezig bij zijn boekpresentatie van zijn nieuwste boek Afslag 23 . Özcan reikte het eerste exemplaar uit aan Matthijs. “Hij hoort hier gewoon bij en dat wil ik uitdragen. Waarom zou ik die man niet uitnodigen?