Hoe hebben de winnaars van WIDM? hun prijzengeld besteed?

Entertainment
zaterdag, 20 januari 2024 om 10:30
ontwerp zonder titel 2024 01 16t151315312
Met alle opdrachten en saboteurs in Wie is de Mol? zouden we bijna vergeten dat er een prijzenpot te winnen is. Wat doen de winnaars eigenlijk met die duizenden euro's? Veronica Superguide heeft het voor je uitgezocht!

Edo Brunner

In 2008 won Edo 20.375 euro doordat hij toevallig wist dat Dennis Weening de Mol was. Wat opmerkelijk is, is dat dit volledig toevallig was. Edo had eigenlijk geen idee hoe het spel werkte en nam deel vooral voor de gezelligheid. Hij beweerde zelfs dat hij zijn Mollenboekje niet bijhield en merkte op dat Dennis dat ook niet deed, wat verdacht was. " We deden allebei geen ruk, maar hadden wel superveel lol ", vertelde hij aan De Lagarde .
Met het gewonnen geld heeft Edo onder andere een comfortabel bed aangeschaft, aangezien hij al jaren op een 'studentikoze' manier op de grond sliep. Zijn toenmalige nieuwe vriendin zal hier vast blij mee zijn geweest.

Vivienne van Assem

Dankzij haar ervaring met acteren in Zoop
kon Vivienne waarschijnlijk een strak gezicht behouden tegenover Mol Jon van Eerd. Met een vrijstelling bereikte ze de finale en gelukkig bleken haar gokken juist te zijn. Vivienne ontving een aanzienlijke prijzenpot van meer dan 22.650 euro! Ze besloot dit geld te gebruiken voor een reis door China, samen met haar vriend. " We zijn in Shanghai begonnen, hebben allerlei provincies bezocht en zijn ook nog in Tibet geweest. En ik ben met Dennis Storm – mijn bondje – uit eten geweest”, vertelde ze aan De Lagarde. "

Art Rooijakkers

Vóór Art Rooijakkers het populaire Mollenprogramma presenteerde, ging hij er zelf als winnaar vandoor. Art won 19.540 euro omdat hij doorhad dat Patrick Stoof zich verborg als de Mol. Helaas verloor Soundos el Ahmadi in de finale, die destijds nog niet live werd uitgezonden. Art voelde zich enigszins bedrogen omdat hij bevriend was geraakt met Patrick. Van het aanzienlijke prijzengeld heeft Art een groot deel geschonken aan het KWF, aangezien de moeder van een vriend kort daarvoor was overleden. Daarnaast maakte hij een reisje naar Graceland, omdat hij een fan is van Elvis.

Sofie van den Enk

Het is al een tijd geleden sinds presentatrice Sofie van den Enk zegevierde in Wie is de Mol?
Freek Bartels was de grote verliezer van het spel nadat hij verkeerd had gegokt. Freek was met een vrijstelling in de finale gekomen en verdacht Sofie, maar zij bleek niet de Mol te zijn. Ze ontdekte dat Susan Visser de Mol was dankzij een hint van de toenmalige presentator, Art Rooijakkers. Sofie won door de misstap van Freek 16.700 euro en had oorspronkelijk plannen om daarmee naar Australië te reizen, maar ze werd toen zwanger. Uiteindelijk koos ze ervoor om een vouwwagen te kopen.

Sanne Wallis de Vries

Vivienne is niet de enige die een prijzenpot van meer dan 20.000 euro heeft gewonnen; cabaretière Sanne Wallis de Vries ontving 24.320 euro op haar rekening na haar overwinning. Thomas Cammaert bleek de Mol van het seizoen te zijn en bijna had Sanne gestemd op de andere deelnemer, Jochem van Gelder.
" Na de opdracht waarin we moesten paardrijden wist ik het zeker. Thomas en ik waren de enige met oordoppen in. Hij ging eerst, wij riepen hem, maar hij reageerde niet. Ik verstond jullie niet, was zijn commentaar. Toen ik ging, werd er ook naar mij geroepen, maar ik hoorde iedereen prima. Toen wist ik: hij is de Mol ", vertelde ze aan De Lagarde .
Met het gewonnen geld heeft Sanne haar muzikanten een aanzienlijke bonus gegeven, nieuwe fietsen voor haar kinderen aangeschaft, een reis naar New York gemaakt met haar dochter en een luxe diner geregeld met haar vriend Jeroen Kijk in de Vegte. Alsof dat nog niet genoeg was, besloot ze ook een gitaar aan te schaffen en gitaarlessen te nemen.

Ruben Hein

Ruben Hein was er al in aflevering 6 of 7 van overtuigd: Jan Versteegh is de Mol! Omdat Olcay Gulsen Ruben verdacht, wist Ruben eigenlijk al dat hij de finale zou winnen. Om ervoor te zorgen dat er geen informatie zou uitlekken via zijn driejarige peuter op de opvang, sprak hij met zijn vriendin in het Engels wanneer het over WIDM ging. Van het gewonnen geld heeft Ruben rekeningen betaald en een aanzienlijk deel gedoneerd aan Sounds of Change, een project van Lucas Dols. De bassist verzorgt muzieklessen voor kinderen in vluchtelingenkampen in Libanon, Syrië en Turkije. Ruben won met de overwinning 17.750 euro.

Buddy Vedder

Buddy Vedder bewees in het twintigste seizoen van Wie is de Mol? dat hij meer kan dan alleen jureren in The Masked Singer . In 2020 won Buddy ruim 13.000 euro doordat hij zijn medekandidaten Miljuschka en Nathan Rutjes te slim af was. Hij wist te ontrafelen dat Rob Dekay de Mol was. Oorspronkelijk had Buddy plannen om met het geld een reis naar Colombia te maken, maar vanwege de wereldwijde impact van de Corona-pandemie moest dat even worden uitgesteld. In een interview met NU.nl in 2020 vertelde hij dat het geld tot die tijd gewoon op zijn rekening zou blijven staan.

Fresia Cousiño Arias

Presentatrice en voetbalfanaat Fresia won in 2022 het slimme Mollenspel. Met een bedrag van 8.065 euro was dit destijds de laagste pot in de geschiedenis. Niet iedereen heeft zomaar duizenden euro's beschikbaar, dus besloot Fresia er verstandig mee om te gaan. Ze had hard gewerkt om te ontdekken dat Everon Jackson Hooi de Mol was en Kim Lian van der Meij voor de gek te houden. Fresia vertelt dat ze het geld heeft gedoneerd om hulp te bieden aan Oekraïne.
"Ik denk dat er op dit moment genoeg dingen gebeuren in de wereld waarvan we allemaal vinden dat we het moeten steunen ", legde Fresia uit aan RTL Boulevard . Niet al het geld ging naar de oorlog, zei ze. " Bijvoorbeeld Stichting Vluchteling heeft altijd projecten waarmee ze vluchtelingen helpen dat vind ik ook belangrijk ."

Daniel Verlaan

Daniël Verlaan onthulde Jurre Geluk als de Mol en is daarmee - voor nu nog eventjes - de meest recente winnaar van Wie is de Mol? AVROTROS stortte 8.213 euro op Daniëls rekening, waarmee hij onder andere een Lego Star Wars-set heeft aangeschaft. Daniël deelde trots mee waar de rest van het geld naartoe ging: 4.000 euro voor de Vereniging van Onderzoeksjournalisten. Ook kocht hij voor 2.000 euro zijn vakantiedagen terug (ook niet onbelangrijk). Bovendien heeft hij al zijn medekandidaten uit eten genomen voor 2.000 euro. Daarna was het geld op.