Dit is wat de ingrepen van Roy Donders hebben gekost

Entertainment
door Indy
zaterdag, 04 november 2023 om 13:30
template een foto 13
Roy Donders: de stylist van het zuiden. Sinds kort is de zanger, die vooral bekend staat om zijn huispakken en bling bling, weer te zien op televisie met zijn eigen realityserie. Hoeveel geld is hij eigenlijk waard? En misschien nog wel interessanter: hoeveel geld hebben de ingrepen aan zichzelf gekost? RTL Boulevard zocht het uit in Eigen Huis en Fortuin.

Wie is Roy Donders?

Roy Donders is pas 32 jaar oud, maar hij staat al ruim een derde van zijn leven bekend als de stylist van het zuiden. Een aantal jaar geleden had hij zijn eigen realityshow op RTL 4, waarin hij de kijkers meenam in zijn wereld van huispakken, pailletten en harde krullen. Zijn huispakken, die hij als een tierelier verkocht in zijn eigen winkel, zijn inmiddels verleden tijd. De stylist heeft tegenwoordig namelijk zijn eigen beautykliniek en is nog regelmatig te vinden als zanger op feesten en partijen.
In 2022 deed Roy een schokkende onthulling: hij is verliefd op een vrouw. De zanger heeft eerder alleen relaties gehad met mannen, maar zijn huidige vriendin Michelle zorgde ervoor dat daar verandering in kwam. De twee zijn nog steeds gelukkig samen en kregen begin dit jaar een dochtertje .

Carrière

Zoals eerder gezegd is Roy nog steeds actief als zanger. Op Spotify heeft Roy gemiddeld nog zo'n 40.000 unieke luisteraars per maand. Dit komt neer op minimaal 120 euro per maand wat hij hiermee verdient. Dit is geen vetpot, maar daarnaast is de zanger ook nog te boeken voor feesten en partijen. Het prijskaartje dat daaraan hangt? Zo'n 1.600 euro voor een half uurtje.
En het blijft niet bij zingen. Hoewel Roy het vroeger bij harde krullen en huispakken hield, gooit hij het nu over een andere boeg. Hij heeft tegenwoordig zijn eigen beautykliniek. "Je kunt kiezen voor een behandeling bij hem thuis, maar met evenveel liefde koopt hij een vliegticket naar Turkije voor je als je daar een haartransplantatie wil laten doen. Attent" , zegt RTL Boulevard -presentator Rob Goossens.
De kosten voor een behandeling bij Roy thuis? Tanden bleken kun je bijvoorbeeld doen voor 50 euro en een lipfiller kost je 220 euro.

Vermogen

Roy heeft een aantal jaar een eigen kledingwinkel gehad in Tilburg waar hij zijn befaamde huispakken verkocht. Inmiddels is de winkel failliet verklaard en stort hij zich volop op zijn beautykliniek. "Ondanks zijn megasucces in het verleden, moeilijk te zeggen wat hij nou precies waard is" , zegt Rob. "Maar er is een schatting te maken: ik schat hem op zo'n drie ton."
Volgens Rob is dat best knap, omdat de stylist nog niet zo lang geleden failliet is verklaard. "Nadat Roy een tijdje afwezig is geweest, heeft hij weer een reallifesoap . Het betreft een serie van acht afleveringen op TLC. Ik schat de verdiensten hieraan op 50.000 euro en een vervolg sluit ik ook niet uit.

Woning

Hoewel die portemonnee zich lekker vult, weet de realityster ook flinke bedragen uit te geven. "Roy heeft zoals we uit de serie weten zijn eigen koopwoning in Tilburg" , zegt interieurstyliste Roos Reedijk. "Jaren geleden heeft hij deze gekocht voor 235.000 euro. Het is geweldig ingericht. Heerlijk over de top. Helemaal wat past bij Roy."
Het huis heeft eerder te koop gestaan voor 485.000 euro. Als hij het ooit voor dit bedrag verkoopt, maakt de stylist een prima winst.

Michelle en Romy

Begin dit jaar kwam Roy zijn droom uit: hij is vader geworden. Roy en Michelle zijn trotse ouders van hun dochtertje Romy. De oplettende lezer had het misschien al gemerkt. De naam van hun kindje is een samenstelling van hun eigen namen.
Rob weet het zelf als geen ander: pasgeboren baby's kosten veel geld. Volgens het Nibud kost het grootbrengen van een kind tot het naar de middelbare school gaat zo'n 80.000 euro. De twee zullen momenteel vooral hun geld kwijt zijn aan pampers. En uiteraard is de babykamer, hoe kan het ook anders, perfect à la Roy gestyled.

Cosmetische ingrepen

Naast ondernemen in het werkveld, onderneemt Roy ook graag wat aan zichzelf. De zanger heeft drie keer een ooglidcorrectie van 850 euro laten doen, een voorhoofdlift van 500 euro genomen, een liposuctie in zijn kin laten verrichten van 1250 euro en meerdere malen facings laten zetten, wat hem ruim 17.500 euro kostte. Daarnaast heeft hij ook nog jaarlijks terugkerende kosten. Hij laat drie keer per jaar botox zetten wat hem ook nog ruim 750 euro kost. Het totale prijskaartje voor zijn cosmetische ingrepen? Ruim 22.500 euro.
Hoe blij hij ook is met zijn dochtertje, meer kinderen zitten er voor Roy niet in. Daarom liet hij zichzelf dit jaar steriliseren . De kosten? Ruim 350 euro.