Jaap Reesema op cover van Men's Health: 'Van 0 naar 100'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 06 februari 2024 om 14:38
uuid4b764cf5 b647 4f1e 85a4 fb6f49b1cd11
Zanger, podcastmaker, mede-eigenaar van een mediabedrijf... Er is weinig waar Jaap Reesema niet bedreven in is. Ook zong het al maanden rond dat Jaap trainde voor de Men's Health. Dit het indrukwekkende resultaat. Jaap is ruim 17 kilo lichter. Hoe heeft hij dat in vijf maanden klaargespeeld?

Jaap Reesema

Singer-songwriter Jaap Reesema, bekend van de Hermes House Band en zijn optreden in X Factor, woog ooit 120 kilo. Nu is hij het meeste van zijn kilo's kwijt en laat bij Humberto vol trots foto's van zijn afgetrainde body zien. Jaap sixpack is te zien op de nieuwste uitgave van het tijdschrift Men's Health.

Cover Men's Health

Een tijd geleden heeft Jaap Reesema al aangekondigd dat hij één van de BN’ers is die in 2024 de cover van Men’s Health mag staan. Maar voor het zover is, moet de zanger zich eerst aan een strikt dieet houden en zichzelf afmatten in de sportschool. Volgens de standaarden van het blad moet je helemaal afgetraind zijn, wil je de voorkant halen.
Jaap gaat de uitdaging niet uit de weg: van april 2023 tot november 2023 heeft hij ondanks het gezinsleven en zijn drukke baan alles op alles gezet om tot een goed eindresultaat te komen. "Geen excuses. Ik doe het voor mezelf. Als ik het kan, kan iedereen het", vertelt Jaap.

Geen enkele keer geskipt

Op Instagram beschrijft Jaap het proces. "5 dagen 1,5-2u trainen per dag. Bijna altijd via video’s en af & toe live van held @jasper_schmitz_ Volledig voedingsschema. Geen enkele keer geskipt. Onderweg naar optredens bakjes mee. 's Avonds heel laat of ochtends vroeg sporten."
"Ik zag fitte 50’ers en dacht ik wil dit ook", vervolgt hij. "Ik wil gezond oud worden. Ik ben nu 39 en het fitste ooit. Mijn overtollige huid laag gaat niet verder weg dan dit. En dat is prima. Ik ben inmiddels 2 maanden verder dan de shoot. Zit nog steeds op hetzelfde gewicht als tijdens de shoot. De blokjes zitten er nog. Niet zo getekend als na het droog trainen van de shoot. Maar dit van nu is realiseerbaar om aan te houden."