Peter Gillis opnieuw in overtreding: 'Geen vergunning'

Entertainment
door Lois
dinsdag, 06 februari 2024 om 11:34
oip 1
Peter Gillis lijkt de laatste weken het gespreksonderwerp te zijn in de media. Hij heeft nu ook nog eens de aandacht van de gemeente op zich gericht vanwege het illegaal kappen van bomen bij zijn kasteel Genenbroek.

Peter Gillis

Peter Gillis, de koning van vakantieparken en hoofdrolspeler in de reality-serie 'Massa is Kassa', lijkt de laatste weken het gespreksonderwerp te zijn in de media. De man, wiens naam eerder al in verband werd gebracht met beschuldigingen van mishandeling en bedreigingen aan zijn ex-vriendin, bevindt zich nu in het middelpunt van een nieuw schandaal.
En niet te vergeten de sluiting van zijn vakantiepark Prinsenmeer en het vandalisme van afgelopen weekend op het graf van zijn moeder . En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij nu ook nog eens de aandacht van de gemeente op zich gericht vanwege het illegaal kappen van bomen bij zijn kasteel Genenbroek.

Illegaal bomen gekapt?

Het gigantische kasteel, dat hij ruim twee jaar geleden voor 5,5 miljoen euro aanschafte, blijkt nog steeds onbewoonbaar. De beloofde anderhalf jaar durende restauratie is uitgelopen op een schijnbaar eindeloos proces. Buurtbewoners die langs het landgoed passeren, treffen niet alleen afgezaagde boomstammen aan, maar ook een berg brandhout die ongetwijfeld niet bedoeld is als decoratie.
Peter heeft zo'n zeven bomen gekapt zonder daar een vergunning voor aan te vragen. "Als bomen gerooid worden, is een kapvergunning vereist, ook als ze in slechte staat zijn", vertelt Tom Cox, de burgemeester van Hamont-Achel, in gesprek met De Telegraaf. "Maar er is hier geen kapvergunning aangevraagd of afgeleverd."

Gevaarlijke situatie

Gillis beweert echter dat hij slechts uit veiligheidsoverwegingen heeft gehandeld en een einde wilde maken aan een vermeend gevaarlijke situatie. Of Gillis daadwerkelijk in overtreding is, wordt momenteel onderzocht. Volgens de burgemeester krijgt Gillis in elk geval geen voorkeursbehandeling. "Hoge bomen vangen veel wind en de aandacht is dan ook erg gefocust op meneer Gillis. Maar de procedure is voor iedereen hetzelfde. Als wij als stad op onze eigendommen bomen vellen, moeten we ons ook aan de voorschriften houden.” Met een vakantiepark in puin, een realityshow die meer haters heeft dan fans en een kasteel dat meer weg heeft van een bouwplaats, kunnen we wel stellen dat Peter er een zootje van maakt.