Joost Klein, Droom Groot: deelname Songfestival is een 'droom die uitkomt'

Entertainment
door Indy
maandag, 11 december 2023 om 10:41
joost klein songfestival
Het duurt nog even voor het zo ver is, maar de voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival 2024 zijn in volle gang. Het speculeren over welke artiest Nederland gaat vertegenwoordigen is niet langer meer nodig. De selectiecommissie heeft namelijk vandaag bekend gemaakt wie er 7 mei op het podium in Zweden staat. Rapper Joost Klein neemt het stokje over van Mia en Dion.

Recordaantal

Er kwam dit jaar een recordaantal aanmeldingen binnen van artiesten die Nederland willen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2024 in Zweden. De selectiecommissie ontving maar liefst 600 aanmeldingen en zijn begonnen aan het selectieproces.
Namen die voorbijkomen zijn onder andere: De Bankzitters, Louisa Janssen, Joost Klein en Tim Douwsma.

Drie namen

Vorige week wist Radio 538
uit 'betrouwbare bron' te melden welke drie artiesten Nederland mogelijk gaan vertegenwoordigen
op het Eurovisie Songfestival 2024. De namen die de radio-dj van de zender opnoemde waren Karsu, Numidia en Ilse de Lange. De eerste twee namen kun je beide kennen van het televisieprogramma De Beste Zangers .
Het management van Ilse de Lange liet kort nadat haar naam werd genoemd in de uitzending weten dat de zangeres in ieder geval níet op het podium van het liedjesfestijn staat. “ Ilse wordt sinds haar deelname volgens mij elk jaar genoemd als mogelijke deelnemer, maar ik kan met 100% zekerheid zeggen dat Ilse níet meedoet dit jaar “, brengt haar manager naar buiten.

De ontknoping

En het is eindelijk zo ver: de selectiecommissie heeft bekend gemaakt wie van de 600 artiesten Nederland gaat vertegenwoordigen. Niemand minder dan rapper Joost Klein zal te zien zijn op het podium. Je kunt hem onder andere kennen van zijn nummers Friesenjung, Wachtmuziek en Droom Groot . Hiermee neemt hij het stokje over van Mia en Dion, die hun eigen optreden op het Songfestival helemaal niet slecht vonden.
Volgens Twan van de Nieuwenhuijzen heeft de inzending van Joost Klein de grootste hitpotentie. "Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast."
Joost Klein vindt zijn deelname een eer en het is voor hem een droom die uitkomt. "Vroeger keek ik samen met mijn ouders, aan de buis gekluisterd, elk jaar opnieuw" , zegt hij in een reactie. "Ik zal er alles aan doen het beste resultaat te behalen."
Het is nog niet bekend met welk nummer de zanger op het podium staat.