Relatie Jutta Leerdam overschaduwt haar sportieve prestaties

Entertainment
dinsdag, 19 september 2023 om 16:33
ontwerp zonder titel 8
Ondanks dat de relatie van Jutta Leerdam en Jake Paul altijd aan wordt gezien als nieuws, is en blijft Jutta een schaatser. Jutta doet geen concessies aan haar topsportbeleving.

Relatie Jutta Leerdam en Jake Paul

Dat Jutta Leerdam en Jake Paul een relatie hebben is natuurlijk geen geheim meer. Ze probeerde in het begin om de relatie geheim te houden, maar de paparazzi ontdekte al vrij snel de relatie tussen Jutta en Jake, dus lang geheim bleef het niet. Jake woont aan de andere kant van de wereld en ze doen alle twee aan topsport, dus zo vaak krijgen de twee niet de kans om elkaar te zien.
Jutta zegt ook dat Jake helemaal geen idioot is, hij gedraagt zich alleen anders als er camera's bij zijn. "Je bent eigenlijk best introvert, rustig, lief en authentiek, kwetsbaar. Ik heb nog nooit een man gezien die emotioneel zo open is. Dat is heel mannelijk, in staat zijn om je emoties te tonen." Jutta zegt eigenlijk met andere woorden dat Jake juist heel lief is. Toch wordt Jutta door de Nederlandse fans veel gewaarschuwd op haar Instagram over haar relatie met Jake Paul. In Amerika supporten ze de relatie juist heel erg.

Interview over schaatswedstrijd gaat alleen over Jake Paul

De schaatsers van Jumbo-Visma zijn nog maar net op het podium. Presentator Hélène Hendriks gaat gelijk met de cameraploeg naar Jutta " Hoe is het met Jake Paul? " Na een heel kort antwoord van Jutta: " Zo, dat wilden jullie weten, toch?”
Daarna is het laatste woord van Jake nog niet gezegd. Als alle schaatsers zich verspreiden en geïnterviewd worden, gaat het aan de meeste tafels over de vele fietsuren in de zomer, het sponsornieuws, bochtentechniek, gepolariseerd trainen, wereldbekers en WK’s. Bij Jutta is dat een ander verhaal. Hier en daar krijgt ze ook weleens een vraag of het schaatsen, maar wordt toch snel de aandacht weer bij Jake gelegd.
Jutta weet dat haar relatie publiek is, maar ze staat erop te benadrukken dat het niets afdoet van haar topsportbeleving.
"Sport staat voorop" , zegt Jutta fel. " Ik doe zoveel dingen niet voor mijn sport. Ik zie mijn eigen vriend letterlijk vrijwel niet voor mijn sport. Alles wat ik doe in mijn leven, is voor mijn sport. En wat ik eromheen doe op sociale media, dat werkt gewoon supergoed. Dat brengt ook zoveel meer ogen over naar het schaatsen. Dat werkt goed samen. Dat zie ik ook als een hobby. En de dingen die ik daar deel, zijn ergens ook best oppervlakkig. We houden nog altijd veel privé. "

Relatie beïnvloed niet schaatscarrière Jutta Leerdam

Jutta ontkracht dat haar relatie met Jake invloed zal hebben op haar schaatscarrière. Ze legt nu alle focus op het schaatsen “ Ik zie mijn eigen vriend letterlijk niet door mijn sport. Alles wat ik doe, is voor mijn sport. Ik ben deze hele zomer twaalf dagen naar de andere kant van de wereld geweest en dat blijft zo voor de komende zes maanden. Want ik kan pas weer na het seizoen maximaal drie weken weg. En toen ik daar was, trainde ik ook twee keer per dag. ” Zo te zien zal Jutta voorlopig nog niet stoppen met schaatsen.