Koen Kardashian gebasht door festival: 'Je wilde gratis kaartjes!'

Entertainment
door Nienke
donderdag, 18 april 2024 om 9:36
realitynl 55
Milkshake is een bekend festival voor de queergemeenschap in Amsterdam. Koen Kardashian, oftewel Koen Pieter van Dijk, gaat er graag heen, maar wordt gebasht door het festival. "Je bent helemaal geen ambassadeur, je wilde gewoon gratis kaartjes!'
De organisatie van het Milkshake-festival organiseert jaarlijks het Mini Milkshake-festival. Dit is een festival speciaal voor mensen met een verstandelijke- en/of geestelijke beperking. Koen Kardashian vertelt hier wat over in een podcast, maar komt neerbuigend over.

Koen Kardashian milkshake

Koen begint zijn verhaal dat hij de mensen daar heeft vermaakt. “Dan moest je natuurlijk met ze dansen en met ze op de foto. Dan hadden die mensen met een beperking echt een waanzinnig leuke dag.” Met andere woorden, Koen had geen leuke dag. Hij vertelt zelf dat hij dingen moest doen, natuurlijk doet Koen netjes wat er van hem verwacht wordt. Hij gaat zijn verhaal verder: "Dan zat ik vrijdagochtend op een after en dacht ik: o shit, ik ben ambassadeur van Mini-Milkshake, ik moet daar nog heen, ik moet die mensen amuseren! En dan kwam ik daar en (verzucht) heel de tijd op de foto natuurlijk en je geeft die mensen toch een bepaalde treatment." Wel knap dat Koen, ondanks zijn verslaving, tóch na een after, naar een festival gaat voor goedwilligheid.

Reactie van Milkshake

“Hey hoi! Fred van Leer is de enige ambassadeur van For All Who Love / Mini Milkshake. Missen we iets? Nicolette van Dam ook nog nooit gezien op een van onze events. Alles goed verder?” Koen reageert daar als volgt op: “Hey meid. Jaren geleden heb ik toch echt staan optreden en geholpen met een hele club. Ambassadeur is dan waarschijnlijk niet de juiste benaming, maar ik denk dat we allemaal begrijpen hoe ik het bedoel." Milkshake laat het er niet bij en reageert vervolgens: “Ja, klopt. Je wilde gratis kaartjes voor ons festival en als tegenprestatie heb je een optreden gedaan. We hebben de berichten nog.”

Niet zijn functie

Koen doet net alsof hij de ambassadeur is van het bekende festival en de mensen moest 'vermaken', maar de organisatie wil daar niks over horen. “Fred was daar in z’n eigen functie en Johnny de Mol voor Down met Johnny," is wat de organisatie laat weten.