Leontine Borsato leeft in angst: 'Heb mentale hulp gezocht'

Entertainment
door Indy
donderdag, 14 september 2023 om 18:27
leontine borsato
Leontine Borsato heeft een zware tijd achter de rug. Afgelopen winter ging het zo slecht met haar dat ze professionele hulp zocht. Ze maakte zich zorgen dezelfde ziekte te hebben als haar moeder, die in 2017 is overleden.

Moeilijke periode

De scheiding van Marco Borsato en de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland hebben een grote impact gehad op Leontine. In een gesprek met weekblad Story vertelt ze over de moeilijke en donkere periode die ze afgelopen winter doormaakte. "Er kwam toen veel op me af. De scheiding, het gemis van mijn gezin. Ik vond het moeilijk om opeens alleen te zijn en maakte me zorgen over de toekomst."
De situatie verslechterde dusdanig dat Leontine professionele hulp zocht. Ze ging naar de huisarts, kreeg hormoonbehandeling en zocht mentale begeleiding. Ze had haar positiviteit verloren en vreesde dat ze dezelfde ziekte zou ontwikkelen als haar moeder. Ze onthult nu voor het eerst dat haar moeder Ria leed aan manische depressie en bipolaire stoornis. "Ik heb dit nooit eerder gedeeld. Mijn moeder was manisch-depressief, bipolair. Ze werd pas op mijn achttiende gediagnosticeerd, maar de ziekte was er al eerder. Ze is zelfs opgenomen geweest."
Leontine was bezorgd dat ze dezelfde problemen had als haar moeder. "Die angst kwam zeker naar boven" , zegt Leontine. "Als je in zo'n donkere periode zit, zijn al je gedachten negatief en denk je dat je de enige bent die zich zo voelt." Het zoeken naar professionele hulp was een belangrijke stap om met haar uitdagingen om te gaan en haar welzijn te verbeteren.

Relatie met John Huiberts

Er gaan geruchten dat Leontine en John Huiberts
weer samen zijn. De twee kregen vorig jaar zomer een relatie, maar bevestigden in februari alweer uit elkaar te zijn. "Ik heb besloten dat ik daar niks meer over ga zeggen" , zegt Leontine. "Voor mij is het nu in ieder geval het belangrijkste om de focus op mezelf te hebben."
Ondanks dat Leontine en Marco op dit moment geen relatie meer hebben, heeft ze besloten hem toch altijd te steunen . Ze gelooft volledig in zijn onschuld. “Wij staan allemaal achter Marco. Ik vind het alleen lastig om over Marco te praten, omdat hij dat zelf helemaal niet doet” , vertelde ze eerder. “Er zal echter een moment komen waarop hij dat wel gaat doen.”