Man Tineke Schouten overleden: 'Hij was al enige tijd ziek'

Entertainment
door Indy
woensdag, 06 september 2023 om 14:29
editorial landscape
Hans Brunyanszki is vandaag in het bijzijn van zijn vrouw Tineke Schouten op 79-jarige leeftijd overleden. Dat laat de woordvoerder van Tineke weten aan De Telegraaf .

Man Tineke Schouten overleden

Hans was al een tijdje ziek en kampte met hartproblemen en suikerziekte. In 2021 belandde hij in het ziekenhuis, waar hij enkele dagen later zijn been moest laten amputeren. "Het kon niet langer meer" , vertelde hij destijds aan Privé . "Een amputatie was onvermijdelijk. Mijn aderen waren verstopt geraakt, waardoor de wonden aan mijn voet niet meer genazen."
In een interview met Vrouw liet Tineke weten dat ze de toekomstplannen met haar man moet bijstellen vanwege zijn gezondheid. "Ik heb ooit wel gedacht: ik ga het een paar jaar rustig aan doen en leuke reisjes maken met mijn man", vertelde ze. "Maar dat is nu eigenlijk te laat, want zijn gezondheid is daarvoor inmiddels te slecht. Dat is heel jammer, maar wat ik nu ook wel heel leuk vind, is om met de oudste kleinkinderen een reisje te maken."

Hans Brunyanszki

Hans Brunyanszki laat een blijvende impact achter in de Nederlandse entertainmentwereld. In de jaren tachtig richtte hij het Jacobi Theater in Utrecht op. In datzelfde theater speelde Tineke haar allereerste solovoorstelling.
Het paar was ruim veertig jaar samen. Hans laat vier kinderen en acht kleinkinderen na. De uitvaart zal in besloten kring plaatsvinden. Wij wensen Tineke en alle nabestaanden van Hans ontzettend veel sterkte met dit verlies.