Matthijs van Nieuwkerk tekent contract RTL: 'Spiksplinternieuw avontuur'

Entertainment
vrijdag, 08 december 2023 om 11:17
ontwerp zonder titel 2023 12 08t103351523
Matthijs van Nieuwkerk, heeft een vierjarig contract getekend bij RTL, zoals bevestigd door de zender zelf in reactie op berichtgeving van het AD. Vanaf 1 januari zal de gerenommeerde presentator zijn nieuwe avontuur bij de commerciële zender aangaan.

Matthijs van Nieuwkerk tekent contract

Volgens het AD, gaat de presentator onder andere een nieuw programma 'waarmee hij op zondag terugkijkt op de afgelopen week'. Deze show 'gaat gepaard met muziek' en dat kunnen we vanaf volgend jaar april kunnen bekijken.
Vorig jaar kwam Matthijs van Nieuwkerk negatief in het nieuws toen de Volkskrant een onderzoek publiceerde naar de werkcultuur achter de schermen bij zijn programma De Wereld Draait Door. In dit onderzoek spraken tientallen medewerkers over onder andere extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen.
In november vorig jaar nam de presentator afscheid van BNNVARA. " Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk ", zei hij tegen het ANP. " Ik merk dat er veel emoties om de voorrang strijden: schaamte voor de angst die redacteuren hebben gevoeld, spijt dat ik een – letterlijk – blinde ambitie had en daardoor over grenzen ben gegaan, verdriet over dat De Wereld Draait Door, toch mijn levenswerk, wankelt. "

Album presentatie Anouk

Het leek er de laatste weken op te lijken dat hij langzaam weer aan het werk gaat. Hij was aanwezig bij twee boekpresentaties van Bart Chabot en Özcan Akyol, die van mening is dat Matthijs weer genormaliseerd moet worden . Daarnaast ontving hij drie weken geleden een spraakbericht op zijn telefoon van een onbekend nummer. " Toen ik dat intikte bleek dat het Anouk was
", vertelde hij tegen het publiek. De zangeres vroeg hoe het met hem ging en of Matthijs haar nieuwe album Deena & Jim wilde beluisteren.
Matthijs reageerde enthousiast en wilde het album graag beluisteren. " Toen heb ik een uur geluisterd. Je weet niet wat je hoort ", zegt hij over het album. " Ik appte terug: ‘Crazy, helemaal perfect en zo anders’.
" Anouk vroeg Matthijs vervolgens om de presentatie te doen.
, en dat vond plaats in een snackbar in Amsterdam-Noord.