Mia Nicolai vond Songfestival niet te hoog gegrepen: 'Het was gewoon goed'

Entertainment
vrijdag, 08 december 2023 om 13:33
ontwerp zonder titel 2023 12 08t110939034
Mia Nicolai is van mening dat de deelname van haar en Dion Cooper, aan het Eurovisie Songfestival in Liverpool niet te ambitieus was. Het duo zong niet altijd even zuiver tijdens twee voorbereidende optredens in Madrid en Amsterdam. "Toen het eenmaal in Liverpool was, was het gewoon goed. Ik denk dat we heel erg pech hadden met de stukjes daarvoor", dat vertelde ze donderdagavond in de talkshow 'Op1'.

Mia Nicolai kijkt positief terug

Na het bekijken van enkele video's van hun optreden op het Eurovisie Songfestival, is de zangeres 'trots' op hoe het is verlopen en blikt ze positief terug op het avontuur. " Heel veel is ook al een soort van opgeslagen op een plekje dat ik niet elke dag terugzie of -voel. Dus als ik er dan nu naar terugkijk, denk ik echt constant: wauw, wat was dat te gek, wat heb ik veel geleerd en wat was Liverpool gaaf. "
Nicolai gaf aan dat ze 'hele heftige reacties' heeft ontvangen tijdens de periode van haar deelname. " Ze zeiden gewoon letterlijk dingen als: pleeg zelfmoord, kom niet naar Liverpool, we willen niet dat je ons land vertegenwoordigt, we schamen ons ontzettend voor je. Dat soort heftige dingen ", weet ze nog. " Op een gegeven moment heb ik mijn comments uitgezet, dat wil je niet lezen, ik ben ook maar een mens. En ik lees dat wel. En dan voelde ik wel: dat is heftig. Ik voel me bedreigd. "
Nicolai beschouwt haar deelname als een leerzame ervaring, zo laat ze weten. " Ik ben vooral bezig met: wat heb ik ervan kunnen leren ", zei Mia. " Hoe kan ik nu wat ik heb meegemaakt, en de mediastorm en alles, gebruiken om te groeien, sterker te worden. "

Solo carrière

Het is alweer heel wat maanden geleden sinds Mia en Dion op het grote podium van het Songfestival stonden . Dat optreden lijkt een herinnering te zijn die niet snel vergeten zal worden, zij het op een minder positieve manier. Sindsdien hebben ze hun samenwerking stopgezet en zijn ze elk hun eigen weg gegaan. Wat betreft Dion is er weinig nieuws te horen, maar Mia is druk bezig met haar solocarrière. Onlangs heeft ze zelfs nieuwe muziek uitgebracht. Ze is dus al onderweg, naar een grote stap in haar carrière.