De biografie van Maxime Meiland geen succes: 'Geen bestseller'

Entertainment
door Denise
dinsdag, 18 april 2023 om 9:05
ontwerp zonder titel 2023 04 18t093338877
Maxime Meiland heeft laatst haar eigen biografie uitgebracht, maar de verkoop gaat niet al te best volgens het AD. Evert Santegoeds, een vriend van de familie Meiland, vindt het meevallen. "Ik denk dat het op de 30.000 blijft steken. "

Biografie Maxime Meiland

In haar boek zegt Maxime dat ze meer geld van Talpa wil krijgen, maar is dat wel terecht? Het AD weet niet of ze dat waard is. Haar boek verkoopt veel slechter dan de boeken van haar ouders en biograaf Jan Dijkgraaf zegt hierover: "Lekker laten lullen."
In de podcast Strikt Privé vraagt Jordi Versteegden aan Evert: "Dat boek van Maxime Meiland is nu twee weken uit, maar het is nog niet zo'n bestseller als het boek van haar ouders. Hoe kan dat? " Waarop Evert antwoordt met: "Ik weet het niet. Er zijn geen cijfers bekend gemaakt. Ik las in een krant dat het niet zo was omdat ze niet op 1 staat op de bestseller lijst, maar ja: dat boek van Martien kwam uit in corona tijd en toen waren de boekwinkels over het algemeen gesloten en werden er überhaupt minder boeken verkocht."

Vergelijking

Evert geeft aan dat het allemaal niet zoveel zegt en denkt dat het best een succes is als het boek nu op nummer 4 staat. Natuurlijk is het een groot verschil in vergelijking als je kijkt naar haar vader Martien. Hij verkocht 150 duizend exemplaren, maar niemand had dit ooit verwacht. Evert zegt hierover: "Ik denk dat als Maxime op de 30 blijft steken, dat het nog steeds een bestseller is. Dan heeft ze nog steeds een aardig centje verdiend hoor. "
Toch denkt Evert dat er een kleine kans is dat er meer boeken worden verkocht in de vakantietijd. Ook vindt hij het heel knap van Maxime dat zij op deze leeftijd een biografie heeft. "Het is wel een stunt dat je op deze leeftijd een biografie schrijft en dat je er 30.000 gaat verkopen, daar geloof ik best in. Dat is hoe dan ook een succes."
En dat vinden wij natuurlijk ook heel knap van Maxime!