Michella Kox openhartig over verslaving: 'Van drie naar twee pillen'

Entertainment
door Indy
vrijdag, 05 januari 2024 om 12:30
michella kox verslaving
Michella Kox is in een interview met weekblad Party openhartig over haar verslavingen. De reality-ster is door een nare gebeurtenis verslaafd geraakt aan kalmeringspillen en ze vindt het lastig om te stoppen met het nemen van de pillen.

Wie is Michella Kox

Michella Kox is een Nederlandse mediapersoonlijkheid en presentatrice. Ze heeft aan meerdere programma’s meegedaan en verscheen later ook op televisie en online kanalen als presentatrice. Michella heeft een zeer sterke en uitgesproken mening, waarmee ze al een aantal keer het nieuws heeft weten te behalen.
In 2008 verscheen ze voor het eerste op televisie in het programma Dames in de Dop. Ze was de winnares en ging naar huis met 20.000 euro en een luxe vakantie. In 2011 was ze in het eerste seizoen van het programma Echte Meisjes in de Jungle te zien, waar ze de vijfde plek wist te pakken. Ze heeft heel wat discussies gehad met de andere meiden, de discussie met Amanda Balk liep zelfs uit in een vechtpartij. In 2023 en 2024 was Michella weer te zien in het programma , ook al had ze gezegd dat ze nooit meer mee zou doen. Voor de luxe hoeft ze het in ieder geval niet te doen...

Verslaving

Michella kampte met meerdere verslavingen. De drang naar alcohol heeft ze inmiddels onder controle en ook heeft ze al jaren niet meer gegokt. "Ik heb een bepaalde rust over me heen gekregen" , zegt de reality-ster in een interview met weekblad Party . Er wordt ook gevraagd naar de gezondheid van Michella. Ze vertelt dat het heel goed met haar gaat. "Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik vier jaar geleden verslaafd ben geraakt aan medicatie. Dat was naar aanleiding van een vreselijke gebeurtenis, waar ik het liever niet meer over heb. Als ik daar weer over moet vertellen, blijft dat de rest van de dag bij me hangen, dat wil ik niet."
Sinds de nare gebeurtenis is Michella verslaafd geraakt aan kalmeringsmiddelen. Momenteel slikt ze er nog twee van 10 mg per dag. "Ik lieg daar niet over. Ik neem ze dus nog steeds. Maar als je kijkt naar wat ik hiervoor nam, dan is het heel weinig. Het gaat nu goed met me en ik ben die middelen aan het afbouwen." Het doel van Michella was om 2024 clean te beginnen, maar helaas ging het afbouwen niet zo snel als ze dacht. "Binnen vier maanden zijn we van drie pillen per dag naar twee gegaan, daar mag ik al heel dankbaar voor zijn."