Is de date van Monica Geuze de Nederlandse Tinder Swindler?

Entertainment
door Indy
woensdag, 01 november 2023 om 11:27
template een foto 11
Afgelopen weekend werd Monica Geuze samen met een man gespot in een restaurant in Amsterdam. De twee waren op date en leken het erg naar hun zin te hebben. Maar wat blijkt nou: haar date lijkt wel de Nederlandse Tinder Swindler. Wie is deze man nou echt?

Geslaagde date, of toch niet?

Op Instagram laat Yvonne Coldeweijer weten dat Monica afgelopen weekend op date was in een restaurant in Amsterdam. Volgens een spion kent ze hem via een datingapp. “Hij heet Dave en is (denk ik) ondernemer” , schrijft Yvonne op Instagram. De first date van Monica en Dave was volgens de spion een groot succes. “De twee leken het erg naar hun zin te hebben en zaten er zelfs om 23.30 uur nog!”
Toch lijkt Yvonne al snel terug te krabbelen van haar positieve uitspraken over de date. "Ok Monica, voor het geval dat je al een tweede date hebt gepland... Zeg maar af. Deze gozer is echt heel eng" , schrijft de juicekoningin op haar verhaal. Yvonne heeft naar aanleiding van het date-verhaal met ruim twintig van haar spionnen gepraat over Dave. "Dit is me er eentje!"

Davey uit Eindhoven

Op het datingprofiel van Dave is te lezen dat hij entrepreneur is en op Ibiza woont. Maar wat blijkt: "Deze guy heet geen Dave, maar Davey en hij woont gewoon fulltime in Eindhoven de gekste" , schrijft Yvonne. "Hij heeft daar zoveel lopen liegen en bedriegen, dat hij daar geen vrienden meer heeft en zich nog amper durft te vertonen."
Bij de vrouwen durft hij zich wel groter voor te doen dan hij is. Davey doet alsof hij ondernemer is en hij belooft de dames gouden bergen, maar hij werkt al jaren in loondienst bij een staalbedrijf. "Niks mis mee, maar doe niet alsof je in de QUOTE500 staat" , aldus Yvonne.

Nederlandse Tinder Swindler

En het blijft niet bij liegen. Davey doet zich niet alleen voor als een vermogende ondernemer, maar hij bedelt in werkelijkheid ook nog om grote bedragen bij zijn vriendinnetjes. "Hij heeft bij sommige exen zelfs een schuld van duizenden euro's. Beetje gênant" , zegt Yvonne. "Hij zoekt zelfs altijd meiden uit rijke families. Hij heeft een ex zelfs alle meubels van zijn nieuwe appartement laten betalen."
Davey weet het hele verhaal nog spannender te maken. Tot een half jaar geleden leende hij geld bij zijn toenmalige vriendin om de huur te kunnen betalen. "Die vriendin kwam er vervolgens achter dat hij nog een relatie had met een andere meid. Een dubbelleven dus." De twee meiden kwamen erachter dat hij hen allebei voor had gelogen en maakten het uit. Het geld hebben zij nooit meer teruggezien.
Yvonne wordt overspoeld met reacties over Davey. "Hahaha, hij is de Nederlandse Tinder Swindler ", zegt een volger. Inmiddels in Monica door mensen uit haar omgeving gewaarschuwd voor haar date. "Gelukkig maar één date verspild. Wat een figuur zeg!"