Opnieuw ophef na uitzending Bureau Rotterdam: 'Hoe kan dit?'

Entertainment
door Indy
donderdag, 02 november 2023 om 12:20
ewout genemand
Een incident in het televisieprogramma Bureau Rotterdam zorgt opnieuw voor ophef. Een automobilist die vermoedelijk met verdovende middelen op achter het stuur zit, weigert een speekseltest en komt weg met een boete. Dit is onacceptabel als het aan de kijkers van het programma ligt.

Onder invloed achter het stuur

In de aflevering van afgelopen dinsdag is te zien hoe agenten Nadia en Joyce besluiten om een man aan te houden die midden op de weg wil parkeren. Één van de agenten vermoedt dat de bestuurder onder invloed is van verdovende middelen. Hij heeft volgens haar 'best grote pupillen'.
De automobilist kan zich totaal niet vinden in de uitspraak van de agente. Hij is zo overtuigd van zijn onschuld dat hij weigert om een test te doen. De bestuurder krijgt een bekeuring voor het weigeren en mag daarna doorrijden, want 'alleen zijn grote ogen zijn niet genoeg bewijs'.
Kijkers kunnen er met hun hoofd niet bij dat de bestuurder gewoon door mag rijden. "Dus voor €280 kom je weg met een testweigering. Hoe kan dit!?" , schrijft een kijker op Twitter. "Waarom mogen mensen bij het weigeren van een speekseltest gewoon wegrijden? Straks rijden ze iemand dood?!" , reageert een ander.

Heftige incidenten

Het is niet de eerste keer dat er incident wordt getoond die zorgt voor opspraak In de eerste uitzending van Bureau Rotterdam werden schokkende beelden getoond. Hierop was te zien hoe een grote hond een chihuahua aanvalt en deze behoorlijk toetakelt. De eigenaar van de chihuahua probeerde zijn trouwe viervoeter te beschermen tegen de aanval van de hond, maar dit mocht niet baten.
De tragische gebeurtenis zorgde ervoor dat zijn hondje ter plekke overleed. De eigenaar, die zijn huisdier als zijn ‘beste vriend’ beschreef, werd geconfronteerd met een hartverscheurende en traumatische ervaring. “ Veel mensen zijn geschrokken van dit item” , schrijft Ewout Genemans, de presentator van het programma, op Instagram. “ Wij volgen de politie en zien alles wat de agenten meemaken. Daar horen dit soort dingen bij.
Voorafgaand aan het item werd geen waarschuwing getoond wegens dierenleed. Dit zal bij vergelijkbare items voortaan wel gebeuren. De eigenaar van het hondje is overspoeld met kaartjes en steunbetuigingen van kijkers.
Ook vorige week was er een incident te zien in het programma. Twee mensen zijn ternauwernood gered van de dood . Gelukkig kon de politie snel ingrijpen en maken de twee het, voor zover bekend, goed.