Opvallende aankondiging in de smaadzaak tegen Maxime Meiland

Entertainment
woensdag, 10 januari 2024 om 15:27
ontwerp zonder titel 2024 01 10t150758919
Het kort geding die de man, die door Maxime Meiland wordt beschuldigd van verkrachting, heeft aangespannen is verzet. De rechtbank Den Haag zal de zaak nu op 16 februari achter gesloten deuren behandelen. De oorspronkelijke datum was 19 januari, maar op verzoek van de betrokken partijen is deze uitgesteld, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

Geen reactie

In december heeft de man, die wordt bijgestaan door advocaat Peter Schouten, aangifte gedaan tegen de realityster. Hij wordt, naar eigen zeggen, onterecht beschuldigt van verkrachting door Maxime Meiland in haar biografie. Maxime krijgt juridische bijstand van slachtofferadvocaat Sébas Diekstra. De advocaten van beide partijen hebben laten weten niet te willen reageren op het bericht van de rechtbank.
Eerder is bekendgemaakt dat Peter Schouten, namens zijn cliënt, een sommatie heeft gestuurd naar Maxime, haar uitgeverij Osjato, en biograaf Jan Dijkgraaf. In de sommatie wordt geëist dat alle exemplaren van Maxime's biografie uit de handel worden gehaald . Schouten vraagt namens zijn cliënt ook om een rectificatie in De Telegraaf en om betaling van zowel materiële als immateriële schadevergoeding.
" Aan de sommatie van de uitgeverij om het boek uit de handel te halen tot partijen samen een oplossing/schikking hebben gevonden of de ( kort geding ) rechter een beslissing neemt, is nog niet voldaan, zodat de reputatieschade voor cliënt voortduurt ", schreef de advocaat destijds op X.

Bewust zwanger geworden

Een bron, die Maxime van vroeger kent, meldt aan weekblad Story
doet een boekje open over het verleden van Maxime. “Ik ken Maxime al vanaf de middelbare school, we waren toen een jaar of twaalf” , vertelt de man. “Ze was behoorlijk baldadig en had aan veel dingen schijt. Dat maakte haar toen ook een mooi persoon. Maar als je dan dit soort uitspraken gaat doen.”
En dan doet de man nog een schokkende onthulling. Hij meent dat Maxime in de tijd dat zij zwanger raakte van haar dochtertje Claire, bewust zwanger wilde worden . “Dat is uiteindelijk bij Jaap (de vader van dochter Claire) gelukt”
, vertelt hij verder. Maxime heeft zelf altijd gezegd dat ze niet bewust zwanger is geworden van Claire en dat ze het in eerste instantie zelfs weg wilde laten halen.