Zoveel verdienen de parkmanagers van Peter Gillis

Entertainment
door Indy
zondag, 05 november 2023 om 9:38
template een foto 9
Peter Gillis: kampioen in geld verdienen, verliezer in geld uitgeven. De Massa is Kassa-ster maakt er geen geheim van dat hij nogal op zijn centen zit. Met die reden huurt hij het liefst Poolse schoonmaaksters in en bedenkt hij allerlei trucjes om de kosten zo laag mogelijk te houden. Maar wat verdienen de parkmanagers, die dag in dag uit "vertrouwen is goed, controleren is beter" aan moeten horen van hun baas, eigenlijk?

Massa is Kassa

Rondrijden in een golfkarretje samen met de parkmanager om een controlerondje te doen over het park: het lijkt de favoriete hobby van Peter Gillis. De parkmanager in kwestie wordt gewezen op kapotte lampjes, ongemaaid gras en lekkende kranen. Zo'n goede baas als Peter is, 'motiveert' hij ondertussen ook nog zijn Poolse schoonmaakster, via een tolk, om hen harder te laten werken.
Met het rondcommanderen heeft Peter inmiddels een aardig vermogen opgebouwd. Dit heeft hij met name te danken aan zijn vakantieparken. Ondanks de 'catastrofes' die gelijk worden aangepakt tijdens het welbekende controlerondje, stromen de klachten over de parken binnen. De wc’s zouden ontzettend vies zijn en het personeel is eigenlijk helemaal niet aardig.

Slechte werkomstandigheden

Het feit dat het personeel niet aardig is, zou wel eens aan Peter zelf kunnen liggen. In de reacties onder een post van Peter op Instagram vertelt een volger een heftig verhaal. Samir, een van de medewerkers van Peter, zou jaren met een longontsteking hebben doorgewerkt . De medewerker woonde samen met zijn gezin op het park en uit angst dat hij met zijn gezin het huis uit zou worden gezet, bleef Samir doorwerken.
In 2021 ging het mis en stortte Samir in. Het gezin was met spoed op zoek naar een andere woonruimte buiten het park en heeft deze inmiddels gevonden. Samir wilde weer een paar uur in de week aan het werk, maar Peter zou het hem erg moeilijk maken. Er is een arbeidsconflict en er volgt misschien zelfs een rechtszaak tussen de twee.

Dit verdient een parkmanager

Zoals te zien is in Massa is Kassa is er een iemand die ervan langs krijgt als er tijdens het controlerondje iets niet klopt: de parkmanager. Peter weet altijd wel een 'totale catastrofe' te vinden en de managers komen hier dan ook niet makkelijk mee weg. Stressbestendig zijn, Peter zijn commentaar incasseren en werken tot je er letterlijk bij neer valt; dat zal vast veel opleveren.
Op de site van Oostappen Groep zijn vacatures te vinden voor verschillende functies binnen het bedrijf, maar er staat geen salaris bij vermeld. Wel zijn er indicaties van wat een parkmanager verdient. Het wettelijk minimum salaris voor de functies is 1.800 euro bruto per maand. Het gemiddelde ligt op 3.900 euro bruto per maand. Er zijn ook uitschieters. Het maximale salaris van een parkmanager ligt op 6.000 euro per maand.
Wat Peter zijn parkmanagers betaalt is niet bekend, maar Peter kennende zal dat vast niet veel meer zijn dan het minimumloon.