Paul de Leeuw ontslaat vrouw om bizarre reden: 'Lelijke schoenen'

Entertainment
door Lois
donderdag, 15 februari 2024 om 15:34
schermafbeelding 2020 06 05 om 164300 2048x1333 1 1024x667 1
Henk Westbroek heeft een bizarre onthulling over Paul de Leeuw gedaan. Volgens hem ontsloeg Paul ooit een vrouw omdat hij volgens haar ‘lelijke’ schoenen droeg.

Paul de Leeuw

Paul is bekend als een Nederlands komiek, televisiepresentator, cabaretier, acteur, zanger en programmamaker. Deze week staat hij weer in het middelpunt van de aandacht, maar dit keer niet vanwege zijn tv-show. Henk Westbroek heeft een opmerkelijk verhaal onthuld: Paul zou ooit een vrouw hebben ontslagen, simpelweg omdat hij haar schoenen 'lelijk' vond.

Matthijs van Nieuwkerk-achtige taferelen

Bij de NPO rommelt het flink, met verhalen over ongepast gedrag die de ronde doen. De regisseur van het programma 'Niet klein te krijgen' heeft nu zijn ervaring met Paul de Leeuw gedeeld. Volgens hem uitte De Leeuw zijn onvrede op een allesbehalve professionele manier, en hoewel er excuses volgden, besloot Paul na het incident vorig jaar te vertrekken. In deze tijd denk je bij zo’n headline al snel aan Matthijs van Nieuwkerk-achtige taferelen, maar daar is hier geen sprake van.
Het AD pikte het verhaal op, bevestigd door BNNVARA, de producent van het programma. De regisseur kreeg na het incident een andere rol, maar volgens de producent zijn verdere incidenten uitgebleven. Ondertussen werkt Paul de Leeuw rustig aan het tweede seizoen van zijn programma, alsof er niets is gebeurd.

'Dit gaat veel te ver'

Wilfred Genee vindt het gedrag van Paul de Leeuw in het ziekenhuis veel te ver gaan. "Dat kan toch op een normale manier?” Kritiek op Paul groeit, en nu voegt Henk Westbroek nog een pittige roddel toe. Tijdens zijn podcast onthult Westbroek dat een medewerkster ooit door De Leeuw op staande voet werd ontslagen vanwege haar 'lelijke' schoenen. De medewerkster negeerde een waarschuwing van de tv-ster. “Ik ben er op staande voet uitgezet.”
Paul lijkt niet alleen een handje te hebben van ongepast gedrag op de werkvloer, maar ook van opmerkelijke redenen om mensen te ontslaan. Het lijkt erop dat zijn excentrieke gedrag niet beperkt blijft tot het scherm. Co-host Jelmer Gussinklo bevestigt dat De Leeuw bekend staat om zijn bizarre woede-uitbarstingen, waarbij kijkcijfers en kantoorspullen het moeten ontgelden.