Ex-minnares Theo Maassen stapt naar de politie: ‘Bewijs huiselijk geweld'

Entertainment
door Lois
donderdag, 15 februari 2024 om 16:49
1370274
Angela, de ex-minnares van Theo Maassen, is naar de politie gestapt. De beruchte appjes die als bewijs dienen van het vermeende huiselijk geweld van Theo liggen bij de politie. “Wordt hij nu van de straat geplukt? Het zou zomaar kunnen.”

Huiselijk geweld

Afgelopen weken was heel Nederland in de ban met de heftige beschuldigingen rondom de Brabantse grappenmaker Theo Maassen. Theo heeft zich volgens weekblad Privé schuldig gemaakt aan huiselijk geweld . Zo zou hij zijn vrouw een gebroken neus hebben geslagen en zijn ex-vriendin een hoofdwond hebben bezorgd. Maar via Theo’s management deelden Theo’s vrouw Joyce, zijn zus Judith en zijn ex Karin een verklaring waarin ze het huiselijk wegwuiven als pure onzin.
"In eerste instantie reageerden we niet op het artikel omdat wij het blad niet erkennen als serieuze informatiebron”, stellen zij. Privé baas Evert Santegoeds bekijkt dit met ongeloofwaardigheid. Hij hint erop dat de vrouw van Theo gemanipuleerd moet zijn. Het hele verhaal is op Joyce's eigen appjes gebaseerd.

Eigen hachje redden

Voor ex-minnares Angela, die al eerder haar verhaal deed in weekblad Privé, reden genoeg om naar de politie te stappen.
Volgens haar is de verklaring van de drie vrouwen een wanhopige poging van Theo om zijn eigen hachje te redden. Angela heeft daarom een deel van de jarenlange app-conversatie met Joyce
overgedragen aan de politie. Liever had ze aangifte tegen Theo gedaan, maar dat kan niet omdat ze zelf geen slachtoffer is.
"In eerste instantie wilde ik aangifte doen als omstander en getuige van huiselijk geweld, maar later kwamen de rechercheurs daarop terug door te stellen dat alleen Joyce dit zelf kan doen of wanneer de beschuldigde op heterdaad wordt betrapt”, vertelt Angela een weekblad Privé. "Mijn verhaal is daarom vastgelegd in een meldingsrapport, waar niet actief op wordt gehandeld, maar dat wel ter tafel kan worden gebracht, mocht een soortgelijke situatie zich voordoen.”

Ogen openen

Veel mensen denken dat Angela uit rancune naar de media en politie is gestapt. "Maar ik wil alleen de ogen openen ogen van zijn slachtoffers. Van andere vrouwen in deze omstandigheden, of zij nu slachtoffer of getuige zijn”, legt ze uit. Gaat de politie nu op pad om Theo op te halen? “Dat is destijds bij Lil' Kleine ook gebeurd. Daar was geen aangifte, maar hij werd van de weg geplukt omdat er genoeg aanwijzingen waren dat er iets aan de hand was. Toen is hij vastgezet en is dat onderzoek begonnen. Dat zou hier ook kunnen”, zegt Privé-baas Evert Santegoeds in de podcast 'Strikt Privé'.