Eva Simons over pestgedrag in Expeditie Robinson: "Vrouwenhaat"

Entertainment
donderdag, 16 november 2023 om 13:33
ontwerp zonder titel 2023 11 16t115152162
Bij de meest recente Eilandraad van Expeditie Robinson was te zien hoe een emotionele Krista Arriëns het eiland moest verlaten door een wraakactie van Radmilo Soda. Eva Simons heeft scherpe kritiek geuit op deze gebeurtenis. "Het had wel wat weg van vrouwenhaat."

Intense Eilandraad

In de meest recente aflevering van Expeditie Robinson suggereerde Radmilo Soda dat hij last had van heimwee naar huis, maar het was uiteindelijk Krista die moest vertrekken. Radmilo koesterde nog zoveel frustratie over het feit dat Krista haar teamgenoot Eva Simons adviseerde om op Chelsey te stemmen, dat hij vastbesloten was door te gaan totdat Krista het eiland verliet. " Ik vind dit niet oké, dit is zó over mijn grens heen ", zei ze tijdens de intenste Eilandraad tot nu toe.
Tijdens het kijken kon Eva Simons haar frustratie over de wraakactie van Radmilo nauwelijks verbergen. " Ik begrijp niet waarom het zo heeft moeten gaan ", vertelt ze in een interview met Veronica Superguide . " Expeditie Robinson draaide altijd alleen om overleven, maar dit is wel een hele bijzondere manier om de eindsprint te halen. Er werd een héél vies spelletje gespeeld door die empathieloze mannen ."

Evenwichtig aanvoelen

Eva vond Expeditie Robinson
altijd heel evenwichtig aanvoelen, maar haar kijk hierop is veranderd sinds ze zelf deelnam en de daaropvolgende afleveringen zag. " Het lijkt alsof ze strijdlustige vrouwen tegenover onzekere mannen hebben gezet. Er is natuurlijk een psycholoog betrokken bij dat hele proces, maar ik weet niet of hij doorhad dat het zo heftig zou uitpakken", zo kijkt ze erop terug .
Ze kan ook niet geloven dat de actie niet persoonlijk was. " Radmilo zei dat de actie naar Krista niet persoonlijk was, maar dat kan toch niet waar zijn? Iemand die in theorie een scheve schaats rijdt, wordt zó hard aangepakt dat ze in tranen het spel moet verlaten. Dat is echt niet normaal. "

Onveilig op het eiland

Eva voelde zich vaak onveilig op het eiland. "Het had wel wat weg van vrouwenhaat. Er waren niet altijd camera’s erbij, maar het gebeurde dat Radmilo en Maxim mij in een hoek dreven toen ik Chelsey eruit had gestemd. Ik voelde me hierdoor echt geïntimideerd", vertelt Eva.
Ze heeft na haar deelname niet veel meer contact gehad met de andere deelnemers van het programma, ook al deed Maxim Froger het bij RTL Boulevard lijken alsof er sprake was van vriendschap. Het is ook niet de eerste keer dat Eva zich niet op haar plek voelt binnen de groep. Eerder nam Jaimie Vaes het voor haar op, omdat Eva werd uitgesloten van de groep.