Is Peter Gillis binnenkort dakloos?: 'Binnen tien maanden'

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 27 juni 2023 om 15:46
peter gillis villa afbreken
Er hangt veel boven het hoofd van Peter Gillis en hij heeft nog vele rechtszaken te gaan. Er is er één die hij alvast verloren heeft en dat is in België, hij moet zijn villa afbreken.

Peter Gillis dakloos

Peter Gillis heeft vier jaar geleden op zijn vakantiepark Het Blauwe Meer in Lommel een villa laten bouwen. Hij had hier echter geen vergunning voor en de rechtbank van Hasselt heeft het dan ook over een 'aanfluiting'.
De rechtbank heeft besloten dat Peter de villa die hij liet bouwen zonder vergunning, moet afbreken. Daarnaast moet hij een persoonlijke boete van 8000 euro betalen, waarvan de helft voorwaardelijk is. Ook moet het vakantiepark een boete van 60 duizend euro betalen, waarvan ook de helft voorwaardelijk is. Als de villa niet gesloopt is binnen tien maanden, dan komt daar een dagelijkse dwangsom van 250 euro bovenop.
Peter en de gemeente Lommel liggen al langer in strijd met elkaar. Zo kreeg hij eerder deze maand al bericht van de rechter dat hij Het Blauwe Meer binnen een jaar moet ontruimen en overdragen.

Mishandelingszaak Nicol Kremers

Dit jaar staat Peter Gillis nog een gigantische rechtszaak te wachten, die eigenlijk niks met zijn vakantieparken te maken heeft. Het gaat hierbij om de mishandelingszaak rondom Peter en Nicol Kremers. Hij zou haar meerdere malen hebben mishandeld en hier heeft zij aangifte van gedaan .