Heeft Rachel Hazes 25.000 euro witgewassen?

Entertainment
woensdag, 15 november 2023 om 14:00
ontwerp zonder titel 2023 11 15t131421075
In het gerechtelijk vonnis in de zaak van Marieke van Beek en Klaas Otto komen tevens enkele kwesties met betrekking tot Rachel Hazes naar voren. Hierin wordt vermeld dat Rachel al in 2016 is ondervraagd als verdachte van fraude.

Procedure

Het is inmiddels algemeen bekend wat Rachel Hazes voornaamste bezigheid is: het aanspannen van juridische procedures. Eerder heeft ze haar voormalige beste vriendin Marieke van Beek voor de rechter gedaagd . Enkele jaren geleden kocht Rachel een huis voor Marieke. Maandelijks betaalde Marieke 800 euro huur voor de woning, maar achteraf vond Rachel dit bedrag te laag.
Volgens Rachel moest Marieke nog aanzienlijk meer geld aan haar terugbetalen. Via de rechter probeerde Rachel af te dwingen dat Marieke 1450 euro per maand zou betalen.

Rechtszaak

In september van afgelopen jaar verklaarde Marieke van Beek dat Rachel Klaas Otto op de loonlijst van haar bedrijf had geplaatst in ruil voor een envelop met 25.000 euro contant geld. Otto had in een kort geding om een rectificatie gevraagd, maar de rechter wees zijn verzoek maandag af.
De rechter oordeelt dat Marieke de verklaringen niet uit eigen beweging openbaar heeft gemaakt, maar dat ze dit onder ede heeft gedaan tijdens een juridische procedure. " In zo’n zaak hebben partijen grote ruimte om naar voren te brengen wat van belang is voor hun positie ", vertelt de rechtbank.

Witgewassen geld

Het oordeel roept enkele vragen op. " Dit betekent toch dat het OM gelooft dat Hazes inderdaad 25.000 euro in een envelop heeft gekregen om Otto op de loonlijst te zetten? " Scheef iemand onder het artikel van Nu.nl.
" Maar dat zou dan toch ook betekenen dat Hazes zich schuldig heeft gemaakt aan hulp bij witwassen? 25.000 euro in een envelop geven om dat vervolgens via een bedrijf te laten uitbetalen is immers gewoon witwassen. "

Yvonne Coldeweijer deelt reactie

Yvonne Coldeweijer deelt haar reactie op haar juicekanaal. " Ai ai ai, die Kroketta. Ze zal wel balen vandaag … " Ze voegt eraan toe dat er in het vonnis in de zaak van Marieke en Klaas ook sappige informatie over Rachel te vinden is.
" Hier staat dat Rachel al in 2016 verhoord is als verdachte van fraude, omdat ze een arbeidsovereenkomst hadden gevonden in de woning van Klaas. "