Rick Brandsteder trekt in bij moeder: 'Wil weg uit Amsterdam'

Entertainment
donderdag, 09 november 2023 om 10:41
ontwerp zonder titel 100
Rick Brandsteder maakt een opvallende keuze. Ruim tien maanden na zijn terugkeer uit een afkickkliniek in Zuid-Afrika, keert hij terug naar het huis van zijn moeder. Is hij bezorgd om een terugval?

Terug bij zijn moeder

Vorig jaar bracht Rick Brandsteder bijna een maand door in een Zuid-Afrikaanse afkickkliniek vanwege zijn chronische verslaving. Hij heeft dit niet onder stoelen of banken gestoken en hier heeft hij ook een openhartig gesprek over gehad. Hoewel hij eerst terugkeerde naar zijn eigen huis in Amsterdam Oud-Zuid, woont hij nu bij zijn moeder in huis. Zijn eigen woning, die hij in september te koop zette, nog niet is verkocht. In 2007 verwierf Rick zijn appartement voor 490.000 euro en momenteel heeft hij het te koop staan voor 920.000 euro.
" Ja, Rick woont hier ", bevestigt Rick zijn moeder Yvonne Brandsteder aan Story . " Hij wil zijn huis zo snel mogelijk verkopen. In die tussentijd woont hij hier, op zoek naar een ander huis. Daarnaast vliegt hij geregeld naar Spanje. " Maar wat Rick allemaal uitspookt wilt zijn moeder niet vertellen. " Dat is aan hem. Maar ik kan zeggen dat het heel goed gaat met Rick. Dat hij hier woont, heeft niets met zijn opname van vorig jaar te maken. Dat staat er volledig los van. "

Verleidingen in Amsterdam

Rick lijkt waarschijnlijk in te zien dat het verstandig is om Amsterdam te verlaten vanwege alle verleidingen die de stad aan hem biedt. Volgens het tijdschrift Story
vindt zijn sociale kring het dan ook begrijpelijk dat hij die stap wil zetten.
Zowel Rick als zijn broer Bob, die in 2017 deels verlamd raakte na een ernstige val van een trap in zijn huis, zijn beiden van plan om te verhuizen. " De jongens willen allebei weg uit Amsterdam ", legt Yvonne verder uit. " Rick is nu al aan het rondkijken. Bob wacht daar nog even mee, maar hij heeft ook het plan om elders te gaan wonen. Fysiek is er in zijn situatie weinig veranderd. Nog altijd kan hij zijn linkerarm niet bewegen. Door fysiotherapie kan hij wel iets meer, maar de verlamming blijft. "