Peter Gillis lijnrecht tegenover Nicol Kremers in rechtbank Utrecht

Entertainment
door Indy
donderdag, 09 november 2023 om 11:04
peter gillis kort geding nicol kremers
Het is zover: Peter Gillis en zijn ex-vriendin Nicol Kremers staan vandaag lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank van Utrecht. Maar wat was er ook alweer aan de hand tussen de twee?

Miljoenenclaim

Vanaf het moment dat Peter Gillis en Nicol Kremers ‘als vrienden’ uit elkaar gingen, liggen de twee in strijd met elkaar. Nicol heeft meerdere aangiftes wegens mishandeling en bedreiging gedaan tegen haar ex. In de serie Massa is Kassa wordt Nicol ook nog regelmatig belachelijk gemaakt.
Op Instagram vertelde RealityFBI dat Peter ruim 1,7 miljoen euro eist van Nicol. “Vanwege vermeende schending van een vaststellingsovereenkomst die ze tekenden bij het einde van hun relatie in februari.” Nicol zou zich niet mogen uitlaten over haar relatie met Peter. Als dit inderdaad het geval is, heeft Nicol zich daar vrij weinig van aangetrokken. Ze zou in veertien interviews de inhoud van deze overeenkomst hebben geschonden.
Peter berekent tienduizend euro voor elke overtreding. De duur van de overtreding, verhoogt het bedrag. Dit resulteert in een bedrag van 1,7 miljoen euro. Hij eiste dat Nicol binnen drie dagen betaalt, anders volgen er juridische stappen. Nicol weigert echter om dit bedrag te betalen. Ook wil Peter vooraf inzage in het boek dat Nicol uit wil brengen , waarin zij ook haar relatie met Gillis bespreekt.
En de juridische stappen waar Peter mee dreigde zijn voortgezet: hij heeft een kort geding aangespannen tegen Nicol. De twee staan vandaag lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank van Utrecht.

Niet de enige rechtszaak

Na vandaag zullen we de twee nog vaker tegenover elkaar in de rechtbank zien verschijnen. Met het kort geding van Peter werd het Nicol te heet onder de voeten en ze deed opnieuw aangifte tegen haar ex. Haar manager zegt tegen De Telegraaf
dat op het moment dat Nicol het contract kwam ondertekenen, Peter al vervolgd werd voor de mishandeling op zijn ex-vriendin. “Zij heeft de overeenkomst toen niet mogen lezen, maar uit angst voor verder geweld heeft zij hem getekend om zo snel mogelijk weg te kunnen komen uit die situatie. Gezien de mishandeling waarvoor Gillis wordt vervolgd, lijkt het duidelijk wat de bedoeling was achter de verplichte geheimhouding.”
De advocaat van Peter ontkent dat er sprake is geweest van dwang bij het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst. “In de overeenkomst staan bovendien ook zaken die mevrouw Kremers er juist zelf graag in wilde hebben, zoals onder meer over een auto die zij graag wilde hebben. Dat klinkt bepaald niet als een dwangovereenkomst, integendeel” , stelt advocaat Danny Snijders aan het ANP .
Ook de sfeer zou voor, tijdens en na het ondertekenen van de overeenkomst goed zijn. Volgens de advocaat zou er ‘geen aanleiding tot het minste vermoeden van enige dwang’ geven.