Roxeanne Hazes blijft trots op achternaam: 'Laat ik niet vallen'

Entertainment
donderdag, 02 november 2023 om 14:11
ontwerp zonder titel 64
Roxeanne Hazes wordt door velen beschouwd als de meest nuchtere Hazes in haar familie. Haar broer en moeder halen voortdurend de krantenkoppen met opmerkelijke gebeurtenissen. Wil ze niet liever van haar achternaam af wil stappen?

Gewoon niet over hebben

André Hazes en zijn moeder Rachel Hazes worden vaak gezien als mediapersoonlijkheden die de controle zijn kwijtgeraakt. Er lijkt altijd wel iets aan de hand: bij André zijn het vaak relationele kwesties, terwijl Rachel juridische problemen lijkt te hebben met haar moeder. Roxeanne Hazes wordt hier naar eigen zeggen door benadeeld. Zij wil gewoon genieten van haar muzikale carrière, maar wordt overal waar ze gaat geconfronteerd met de opmerkelijke gebeurtenissen rondom haar broer en moeder.
Roxeanne heeft inmiddels de keuze gemaakt om geen antwoord te geven op vragen rondom haar moeder en broer, zo deelt ze in de podcast Lightless Lounge . " Ik denk dus als je gewoon constant bij hetzelfde antwoord blijft van: ja, daar ga ik het gewoon niet over hebben … Ik wil in mijn muziek kwijt wat ik erover kwijt wil. Zodra mensen die vinger krijgen, pakken ze gewoon die hele hand, weet je. "
De zangeres baat hiervan. " Want daardoor wordt dus wel mijn muziek ondergesneeuwd. Het is áltijd discussies en gezeur over familieperikelen. En dat komt niet per se vanuit mij, want ik deel never nooit wat als het gaat om familieperikelen. En nogmaals ook – en dat wil ik echt benadrukken – mijn liedjes zijn hoopvol en liefdevol. "

Distantiëren van achternaam

Wanneer Roxeanne wordt gevraagd of ze nog steeds trots is op haar achternaam, reageert ze als volgt: " Ja, ergens wel. Ja, want ik heb best wel vaak de vraag gekregen hoor, van: ‘Joh, Rox, distantieer je er gewoon van en haal die achternaam weg.’ Weet je, ik lees dat ook wel eens in comments. Maar ja, dan denk ik van: ja, mijn vader kan hier in principe niet zo heel veel aan doen. "
Zo gaat ze verder: " Hoe gek dat ook klinkt, maar dat is wel wat het is. En ja, ik ben nog steeds heel erg trots op wie ik ben en wie hij is. Ik vind het ook heel bijzonder om Fender kennis te laten maken met mijn vader. Ik heb natuurlijk heel lang zijn muziek gezongen en daar ben ik mee gestopt. "

Nog steeds trots

Roxeanne heeft zich geïsoleerd van alles wat met haar vader verbonden is. " En ik moet ook zeggen dat ik daardoor met een hele andere blik naar hem kan kijken. Met heel veel berusting en heel liefdevol. En dat kan ik dus nu ook aan mijn kind doorgeven, dus ik merk ook de trotsheid die hij heeft als hij een poster in de stad van opa ziet. En het is zo leuk. "
" En dan roept hij dat ook gewoon tegen een wildvreemd mens: ‘Jongens, dit is gewoon mijn opa.’ Dat is zo ontzettend leuk. Ja, en dan wil hij ook liedjes horen en daar laat ik hem kennis meemaken. En dat vind ik heel bijzonder. Dus ja, ik ben zeker nog trots " , sluit Roxeanne.