Sarah van Soelen over gevaren lekkende implantaten: 'Hou wel van een risicootje'

Entertainment
door Sophie
maandag, 11 september 2023 om 10:32
sarah van soelen implantaten risico
Sarah van Soelen is niet vies van wat cosmetische ingrepen en hier is ze zelfs heel erg open over. Toch lijkt ze niet zo heel verstandig te praten over haar voorgevel en de implantaten die ze heeft.

De implantaten van Sarah van Soelen

Vorige maand nam Sarah van Soelen afscheid van de implantaten in haar voorgevel. Jarenlang heeft ze de implantaten gehad, maar eind vorig jaar begin ze er ineens last van te krijgen. "Ik was op vakantie in de zon en op een gegeven moment stonden ze in brand" , vertelde ze aan De Telegraaf . "Zo'n gevoel dat je echt supererg verbrand was. Ik kwam thuis en zat echt huilend van de pijn op de bank. En niet in de zon. Toen dacht ik: ja, dit is echt niet goed."
Gelukkig kon Sarah goed genoeg nadenken om, maar eens aan de bel te trekken en naar de dokter te gaan. "Ik was natuurlijk bang dat ze lek waren. Ik heb gelijk aan de bel getrokken en het blijkt dat ik wel heel gevoelig ben ervoor" , vertelt ze. "Ik ben ook voor heel veel dingen allergisch. Dat wil niet zeggen dat het allergisch is, maar het heeft te maken met een prikkel en dat kan dus branderig voelen."
Uiteindelijk besloot ze dus haar implantaten te verwijderen en ze voelde zich direct een heel stuk beter.

'Een risicootje'

Toch is de voorgevel van Sarah niet helemaal natuurlijk, dat gaat haar natuurlijk nog een stapje te ver. De ex van André Hazes
heeft een laagje vet om haar siliconen heen laten zetten. Volgens haar is het nu allemaal héél veilig. Wetenschappelijk onderzoeker Henry Dijkman is het niet met haar eens. "Dat geeft natuurlijk een remming van het proces. Uiteindelijk lekt elke implantaat en zul je ook weer dat proces krijgen van migratie van moleculen."
De gevolgen van een lekkend implantaat zijn best heel erg groot, maar Sarah, die houdt wel van het nemen van risico. "Nou ja, ik hou wel van een risicootje. Ja. Nou ja, ik snap wat je zegt en het is natuurlijk eng, alleen mijn siliconen waren natuurlijk niet lek. Er was in principe niks aan de hand, alleen mijn lichaam zelf had zoiets van: oké, wat is dit? Dan is dit een alternatief en dan heb ik liever dát dan dat het leeg is."
Ook de andere ex van André Hazes, Bridget Maasland , heeft ook in augustus besloten haar implantaten te laten verwijderen .