Simon Keizer laat zich uit over contact met Nick Schilder sinds breuk: 'Ik zeg het te weinig'

Entertainment
door Lois
woensdag, 10 april 2024 om 9:05
nick simon
Nick Schilder en Simon Keizer hebben sinds hun breuk nog steeds contact met elkaar. "We volgen elkaar op afstand, soms appen we", zegt Simon Keizer in het AD. Keizer is "trots" dat Nick Schilder ook succes heeft als solo-artiest. "Volgende week ga ik naar zijn show."

Nick & Simon

Nick Schilder & Simon Keizer zijn een Nederlands presentatieduo en voormalig zangduo uit Volendam. Ze scoorden hits met onder andere 'Kijk omhoog' en 'Pak maar m'n hand' en zijn bekend als presentatieduo van diverse televisieprogramma's en muziekdocumentaires. Zij stammen beiden uit bekende Volendamse muziekfamilies.
In augustus 2022 kwam het nieuws dat het zangduo na zeventien jaar uit elkaar ging. Als reden voor de breuk noemt het management van de zangers ruimte voor 'individuele creativiteit' en 'al langer gekoesterde solo-aspiraties'. Wel blijven ze samen tv-programma's maken.

Solosingle

Terwijl Nick zijn eerste solosingle "Ik zeg het te weinig" uitbrengt en zich klaarmaakt voor een theatertour is zijn druifveer niet langer "groot, groter, grootst". "Bij Nick & Simon legden we singles langs een meetlat, dan werd er eentje niet zo vaak gedraaid als de vorige en ging het erover hoe dat kwam. Daar wil ik vanaf. Ik zou ontzettend blij zijn als er een hit tussen zit, maar het is niet langer het belangrijkst. Vanuit mijn gevoel wil ik liedjes maken waar mensen hopelijk iets aan hebben. Begin volgend jaar wil ik mijn eerste album lanceren."
Ondertussen heeft Nick's solocarrière internationaal succes geboekt. "Ik had dit zeker niet durven dromen toen ik hieraan begon. Ik had je voor gek verklaard als je dit had voorspeld. In Italië en Roemenië word ik veel op de radio gedraaid, dus er is wel een soort basis aan het ontstaan, maar het is wel allemaal klein", aldus Nick.

Reünie Nick en Simon

Ondanks zijn succes, sluit Nick een reünie met Simon niet uit. In het AD liet de zanger zich al eerder los over een mogelijke comeback van het duo. “Ik zeg nooit nooit, maar ik vind niet dat je daar al mee bezig moet zijn net na dat je afscheid neemt. Eerst even rust in de tent. Als het niet gebeurt, prima. En als het wel gebeurt, dan ook. Dan zal er te zijner tijd ook wel zijn reden voor zijn.”
Simon mist het samenwerken met Nick in ieder geval niet. “Het moeten presteren vond ik een beetje vermoeiend worden. Elke plaat werd vergeleken met de vorige plaat. Je moest meer moeite doen om minder te bereiken. Heel langzaam raakte de lol een beetje weg.”