Smaadzaak Maxime Meiland: 'Dat beeld zal ik mijn leven nooit meer vergeten'

Entertainment
door Lois
vrijdag, 16 februari 2024 om 14:15
eyjidwnrzxqioijoawxhymvslwnkbiisimtlesi6imdld29vbnzvb3jozw0vdxbsb2fkcy8ymdixlzeyl21hegltzw1lawxhbmrfmta2ndkznzg5xzi4mzk3oteynja1mde3mf8xnjyxmdq1ndywmtc1mtq1ndm3x24uanbniiwizwr
Realityster Maxime Meiland verschijnt vandaag voor de rechter. Meiland bracht in maart vorig jaar haar biografie Maxime: Misbruikt, ontspoord en nu... gelukkig! uit. De man ontkent en wil het boek uit de schappen hebben.

Maxime Meiland

Maxime trekt alle registers open in haar biografie, waarin ze beweert dat ze op vijftienjarige leeftijd werd verkracht. De beschuldigde, nu 28 jaar oud, weerlegt deze aantijgingen en beweert dat zijn reputatie onterecht wordt geschaad door Maxime's onthullingen.
Volgens Jan Dijkgraaf, die het boek van Maxime heeft geschreven, is dat niet mogelijk. "Hij is alleen herkenbaar voor de vriendengroep die er die avond bij was en voor de iets bredere groep uit de Bollenstreek”, schrijft hij in Briefje van Jan . "Volgens zijn eigen advocaat, Peter Schouten, is dat al meer dan tien jaar het geval, dus dat heeft niets te maken met het boek!”

Interessante bijlage

Jan denkt wel te weten wie het kort geding gaat winnen. "Je weet bij een kort geding nooit hoe het afloopt, maar ik weet wel wie de verliezer wordt. Want in het verweer dat onze advocaten Allon Kijl en Sébas Diekstra hebben geschreven op het boekwerk van de advocaat van die gozer, zit een heel interessante bijlage”, onthult hij. Over wat voor bijlage heeft Jan het? "Er heeft zich nóg een ‘vermeend’ slachtoffer gemeld. En nu las ik in het dossier dat het Openbaar Ministerie inmiddels een strafrechtelijk onderzoek tegen die gozer heeft ingesteld!”
Het drama belooft een pittige confrontatie in de rechtbank, waar Maxime moet bewijzen dat de beschuldigingen terecht zijn. Ze wordt gesteund door een psycholoog die verklaart dat ze in 2014 werd behandeld voor PTSS-klachten als gevolg van het trauma. "Hij legde mij neer in het gras en verkrachtte mij. Zijn speeksel droop langs mijn wang. Ik weet nog goed dat ik opzij keek en de schaapjes in de wei zag lopen. Dat beeld zal ik mijn leven nooit meer vergeten." Jan Dijkgraaf staat onvoorwaardelijk achter Maxime en wenst haar veel sterkte.

PTSS-klachten

De beschuldigde beweert dat de seksuele handelingen met wederzijdse instemming plaatsvonden , maar Maxime ontkent dit en heeft een advocaat ingeschakeld, resulterend in een aanklacht op verkrachting . Maxime benadrukt de verwoestende impact van het voorval op haar leven, waarbij ze stelt: "Door deze gebeurtenis wordt je hele leven aangetast, je gaat alleen maar bergafwaarts."
De discussie rondom Maxime's boek wordt ook bij RTL Boulevard besproken "welke discussie wil Maxime aanwakkeren in haar boek, gezien de betrokkenheid van een onbekende persoon"...