Thijs Boermans over trauma Special Forces VIPS: 'Ik werd huilend wakker'

Entertainment
door Lois
vrijdag, 16 februari 2024 om 15:58
thijs boermans special forces vips
Thijs Boermans is momenteel te zien in het nieuwe seizoen van Special Forces VIPS. In de podcast Borrelpraat deelt Thijs openhartig zijn ervaringen na zijn deelname aan het programma...

Thijs Boermans

Thijs Boermans, het Amsterdamse 'verwende jochie' dat in 2022 een smaak van roem kreeg door zijn deelname aan Expeditie Robinson. Na zijn deelname aan het programma kwam opeens zijn privé- én liefdesleven onder een vergrootglas te liggen. Vooral toen het bekend werd dat Thijs een wel héél bekende nieuwe lover had, Anna Nooshin.
In het programma Special Forces VIPS, waarin BN'ers tot het uiterste worden gedreven om te bewijzen dat ze geschikt zijn voor het leven van Special Forces operators, komt Thijs diep in de problemen. Deelname aan het programma heeft hem niet alleen mentaal en fysiek uitgedaagd, maar ook zijn privéleven blootgelegd.

'Ik kan niet dood'

Na het programma heeft Thijs last van intense nachtmerries: "Ik dacht: ik ben in een soort oorlogsgebied en Anna is onveilig en ik moet haar nu weghalen hier." De nachtmerries zijn dermate intens dat hij soms abrupt wakker schrikt en zichzelf huilend aantreft. Gelukkig staat hij in nauw contact met de staff: "Die checken bij je in, omdat zij weten dat dit onbewust gaat komen." Thijs, die ook nog eens kampt met claustrofobie, doorstond uren in een afgesloten ton, waar hij naar eigen zeggen anderhalf uur jankte en zijn mantra herhaalde: "Ik kan niet dood."

Mooie periode

Naast de fysieke uitdagingen speelt slaaptekort ook een belangrijke rol. De kandidaten moeten afwisselend wachtlopen, waardoor ze ongeveer drie uur per nacht kunnen slapen. "Ik kan me nog herinneren dat je maar niet in slaap komt, omdat je bang bent. Dan word je helemaal gek", aldus Thijs. Het besef dat Thijs zelf uit de 'oorlogssituatie' kan stappen, maakt hem zich bewust van het diepe respect dat hij heeft voor het beroep van militair. Het is niet alleen fysiek, maar ook mentaal buitengewoon zwaar, en dat is niet voor iedereen weggelegd.
Ondanks het trauma bevindt Thijs zich momenteel in een mooie periode van zijn leven. Onlangs is hij namelijk vader geworden van zijn eerste kindje samen met Anna Nooshin . In zijn podcast 'Borrelpraat' blikt hij terug op de uitdagingen, de onvoorspelbare dagen in Special Forces VIPS worden alleen opgelicht door de zonsopkomst en -ondergang, en gelukkig kon Thijs rekenen op steun van de groep....