Sonja Bakker wordt niet vervolgd door OM: 'Het blijft belachelijk'

Entertainment
door Sophie
vrijdag, 18 augustus 2023 om 15:05
sonja bakker transformatie
Het Gerechtshof van Amsterdam heeft vandaag besloten dat ze Sonja Bakker niet gaan vervolgen voor de aangifte die afslankconsulente Bea Pols tegen haar heeft gedaan.

Aangifte tegen Sonja Bakker

Bea Pols deed een tijdje geleden aangifte tegen Sonja Bakker. Zij beschuldigt haar van het kopiëren van haar recepten. Eerder is al besloten dat Sonja zich hier niet schuldig aan heeft gemaakt.
De reden dat de Openbaar Ministerie niet overgaat tot vervolging heeft te maken met het feit dat er door de media heel heftig is gereageerd op de plagiaat van Sonja Bakker. Ook zijn er volgens de rechter civielrechtelijke procedures mogelijk en heeft de zaak bij de strafrechter geen hoge prioriteit.

'Het blijft belachelijk'

Bea Pols is absoluut niet blij met de beslissing die gemaakt is om Sonja niet te vervolgen. Ondanks dat ze rekening had gehouden met een negatieve uitspraak, had ze dit niet zien aankomen. "Maar dat ze nog empathie lijken te hebben voor de dader terwijl er nergens iets staat dat het vervelend voor mij is, dat raakt me. Ik had op zijn minst een beetje begrip verwacht."
Het starten van een civiele procedure is voor Bea niet mogelijk en ze noemt het advies dan ook 'complete onzin'. "Het OM vergeet dat dit voor een kleine zelfstandige onbetaalbaar is", vertelt Bea. "Daarbij ben ik al een keer veroordeeld tot het betalen van de proceskosten van Sonja. Dat risico ga ik niet nog een keer lopen."

Sonja Bakker te hard aangepakt?

Sonja Bakker is een tijd geleden met tranen in haar ogen op televisie geweest. Hier bekende ze dat ze plagiaat heeft gepleegd, maar ze door de media veel te hard is aangepakt. Volgens haar ontbrak het in de media aan empathie. "Het bleef maar doorgaan. Alles wat ik zei werd weer verdraaid."