The Voice of Holland deelnemers na stopzetten programma: 'In de put gezeten'

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 17 januari 2023 om 9:48
the voice of holland jinek
Het laatste seizoen van The Voice of Holland is nooit volledig uitgezonden. Het programma werd na twee afleveringen gecanceld wegens de misstanden die zich achter de schermen hebben voorgedaan. Britt, Mara en Ray deden mee aan dit seizoen en doen hun verhaal een jaar na het stopzetten van het programma.
'Daar gaat m'n auditie'
De blind auditions van The Voice of Holland zijn al wel opgenomen, maar het merendeel is niet op televisie gekomen. Het programma werd na slechts twee afleveringen al van de buis gehaald door de onthullingen die werden gedaan in de aflevering van BOOS .
Drie kandidaten die mee deden aan het afgelopen seizoen zijn te gast bij Jinek. Één van die kandidaten is Britt, haar auditie kwam uiteindelijk nooit op televisie. "Je denkt wel: 'Oh, daar gaat m'n auditie.' Ik heb een half jaar lang echt wel in de put gezeten. Ik ging niet meer naar de studio en schreef geen muziek meer. Ik was best wel verdrietig", vertelt ze aan tafel bij Jinek.
Doorbreken bij The Voice of Holland is iets waar Britt heel lang naar had uitgekeken. "Dan zit je er eindelijk tussen en dan is het zo'n domper."
'Het zou leuk zijn als er iets zou komen als een vervolg'
De auditie van Mara is ook nooit uitgezonden, toch hoopt ze nog wel op een vervolg voor haar en haar medekandidaten. Toch denkt ook zij dat het programma niet terug zal komen. "Ik denk niet dat ze nu gewoon weer door kunnen. Ik denk niet dat veel mensen dat zullen begrijpen. Maar voor ons en de medekandidaten zou het wel leuk zijn als er iets zou komen als een vervolg. Ook dit jaar zaten er heel goede talenten in die een podium verdienen. Ik vind het lastig om er iets over te zeggen, want ik weet ook hoe pijnlijk het is geweest voor de slachtoffers die er wel iets mee te maken hebben gehad", vertelt Mara bij Jinek.
'Ik moet nu door'
De auditie van Ray is wel op televisie geweest. Toch mocht hij door een contract met het programma geen muziek uitbrengen. Gelukkig voor hem werd dit contract, na de onthulling van alle misstanden achter de schermen, ontbonden. Mede hierdoor heeft hij een heel erg goed jaar achter de rug. "Ik had zoiets van: ik ben wel op tv geweest, dus ik moet nu wel door. Toen ben ik direct de studio ingedoken, liedjes gemaakt. Tot het einde van het jaar heb ik wel de vruchten kunnen plukken. Het was mijn beste jaar tot nu toe."