Thijs Römer gaat in hoger beroep tegen zijn celstraf: 'Herken me niet in het beeld'

Entertainment
door Sophie
dinsdag, 22 augustus 2023 om 14:18
thijs romer hoger beroep celstraf
Thijs Römer heeft besloten in hoger beroep te gaan tegen zijn opgelegde celstraf in de zaak rond het online misbruik van minderjarigen.

De veroordeling van Thijs Römer

Twee weken geleden werd acteur Thijs Römer veroordeeld voor een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Ook kreeg hij de maximale taakstraf van 240 uur en hij moet zich laten behandeling bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Thijs Römer gaat in hoger beroep

Thijs Römer heeft besloten om in hoger beroep te gaan tegen de straf die hij heeft gekregen. "Wat er is gebeurd kan en wil ik niet goedpraten", vertelt hij. "Ik heb destijds in het online contact fouten gemaakt. Dat realiseer ik mij terdege. Ik vind het verschrikkelijk dat zij hieronder hebben geleden en dat spijt me heel erg."
Ondanks dat heeft hij toch besloten om in hoger beroep te gaan. Hij doet dit echter niet om 'afbreuk te doen aan dat leed'. "Ik had me graag willen neerleggen bij de uitspraak van de rechter, maar daarvoor herken ik mij te weinig in het beeld wat uit het vonnis naar voren komt."
Volgens zijn advocaat worden er verder geen mededelingen gedaan over het hoger beroep. "Net als in eerste aanleg zal de discussie over deze kwestie plaatsvinden in de zittingszaal."

Openbaar Ministerie in hoger beroep

Niet alleen Thijs gaat in hoger beroep, ook het Openbaar Ministerie heft besloten om in hoger beroep te gaan in de zaak tegen Thijs Römer. "Het hoger beroep dat door het OM is ingesteld ziet met name op de vrijspraak voor feit 2 – het onverhoeds toesturen van een foto zonder kleding – en niet op de door de rechtbank opgelegde straf." Het Openbaar Ministerie wil hem alsnog bestraffen voor het versturen van deze foto.