Tim Hofman reageert op moordpoging: 'Moet even slikken'

Entertainment
door Indy
maandag, 09 oktober 2023 om 11:14
tim hofman
Vorige maand wilde een man BOOS -presentator Tim Hofman om het leven leggen in Hilversum. Tim reageert nu zelf voor het eerst op het incident.

Incident in Hilversum

Vorige maand is een man uit Breda opgepakt, nadat hij met een vuurwapen en mes het BNNVARA -gebouw in Hilversum was binnengelopen. De omroep maakte bekend dat hij daar presentator Tim Hofman om het leven wilde brengen. Het personeel van BNNVARA is maandag op de hoogte gesteld. Ook de VPRO en Human , die in hetzelfde gebouw zitten, zijn geïnformeerd.
Het incident gebeurde op 6 september in de avond. De verdachte was al eerder die dag in het pand geweest om via de receptie een ontmoeting te regelen met Tim Hofman. Omdat dat niet gelukt was, keerde hij 's avonds terug. De man meldde zich bij de beveiliging waarna de politie werd ingeschakeld. Volgens BNNVARA zijn er geen explosieven gevonden, iets wat weekblad Panorama vorige week suggereerde.

Motief onbekend

Het motief van de verdachte is nog niet duidelijk. De verdachte is geen ex-werknemer of op andere wijze verbonden aan BNNVARA of een andere omroep. Hij heeft ook niet in het programma BOOS van Tim Hofman gezeten.
Het incident heeft grote indruk gemaakt op de omroep. In een verklaring stelt BNNVARA -directeur Lonneke van der Zee dat de eerste zorg is uitgegaan naar Tim, de beveiliger en receptiemedewerker in kwestie en het redactieteam van BOOS . "Vanzelfsprekend had het nieuws over deze gebeurtenissen grote impact. Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken. Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo'n ernstig incident."

Eerste reactie van Tim

Tim reageerde vandaag via Instagram voor het eerst zelf op het heftige incident. "Ik moet zeggen dat ik wel even moet slikken als ik het zo in de krant lees, maar ik ben evengoed blij dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan. ik leef nog. BNNVARA, de redactie van BOOS en mijn persoonlijke omgeving vangen me goed op."
Ondanks dat de BOOS -presentator eerst aan zichzelf denkt, is hij ook al bezig met een mogelijke uitzending over het incident. "Over de wie de man precies was, hoe hij het voor zich zag en de motieven om me om het leven te brengen kunnen we nu nog even niets zeggen - wel zijn we met de BOOS-redactie de mogelijkheden tot een uitzending aan het verkennen."