Verloofde Douwe Bob helpt hem met zijn alcoholprobleem: 'Gewoon gênant'

Entertainment
door Lois
maandag, 12 februari 2024 om 10:02
oip 3
Douwe Bob wordt door zijn verloofde Anouk geholpen om van de drank af te blijven. "Zij heeft aan mij gezien wat alcohol kapotmaakt", zegt de zanger in gesprek met het 'AD'. Douwe Bob liet zich recent opnemen in een kliniek in Thailand om van zijn alcoholprobleem af te komen.

Opschudding

Douwe Bob is een Nederlandse singer-songwriter, maar heeft de laatste tijd vaker voor opschudding gezorgd dan dat hij een hit scoorde. Vorige week tijdens de persdagen van Holland Zingt Hazes ontstond er een opstootje tussen Douwe Bob en Jeroen van De Telegraaf. Waarom hadden ze ruzie? Het ging over drugsverslaving en toen de manager van Douwe dat hoorde, begon hij zich ermee te bemoeien.
In november 2023 gaf Douwe Bob toe dat hij kampte met een serieus alcoholprobleem. "Ik heb een serieus alcoholprobleem waarvoor ik me nu ga laten behandelen”, liet hij destijds weten via zijn Instagram. De aanleiding waren gelekte beelden door het juicekanaal Realityfbi van een incident in Abcoude waarbij hij iemand een ’tik op zijn helm’ heeft gegeven.

Reddende engel

De reddende engel in zijn probleem is niemand minder dan Anouk, zijn verloofde. Zij schijnt Douwe te helpen om van de drank af te blijven. "Zij heeft aan mij gezien wat alcohol kapotmaakt", zegt de singer-songwriter in gesprek met het AD. Douwe Bob liet zich recent een paar weken opnemen in een kliniek in Thailand om van zijn alcoholprobleem af te komen.
Inmiddels is Douwe Bob twee maanden clean. Dat hij niet meer gaat drinken, durft hij wel te zeggen. Dat doet hij niet alleen voor zijn verloofde, maar ook voor zijn drie kinderen. Zijn oudste kind kreeg hij met Anouk, de jongste twee met twee andere vrouwen. "Ik vind mezelf alleen een leuke gast als ik een goede vader of een goede man ben. En dat ben ik niet als ik drink, dan maak ik te veel stuk. That's it."

'Toneelstukje'

Juicekoningin Yvonne Coldeweijer had echter zo haar bedenkingen: noemde het hele gebeuren een 'toneelstukje'. "Als ik dit soort toneelstukjes op tv zie krijg ik toch gewoon bijna respect voor André Hazes junior, die tenminste nog toegeeft dat hij 8 gram coke per dag snoof op zijn dieptepunt.” Verder verdenkt ze hem ervan dat hij zichzelf niet alleen verdoofde met alcohol. "Waarom praat je daar niet over? Douwe praat alleen maar over ‘alcohol’, omdat hij dan sympathieker overkomt naar de kijker. Wees eens eerlijk!” En dan die lofzangen aan tafel, waar mensen hem prijzen voor zijn moed om over zijn problemen te praten. Voor Yvonne is het gewoonweg gênant.