Vertrek Wietze de Jager zorgt voor betere cijfers bij Radio 538

Entertainment
door Sophie
zondag, 18 juni 2023 om 14:50
wietze de jager vertrek 538 cijfers
Wietze de Jager is onlangs vertrokken bij Radio 538 om 'wat meer tijd met zijn gezin te spenderen'. Toch lijkt het er op dat het toch wel goed is geweest voor de radiozender.

Wietze de Jager vertrekt bij Radio 538

Na lang nadenken, veel klagen over het vroege opstaan en het zoveelste kind onderweg, heeft Wietze de Jager – of het management van 538 – besloten om bij de radiozender te vertrekken. Dit kwam omdat hij zich niet voor de lange termijn kon committeren aan het ochtendprogramma. Oftewel, Wietze wil niet nog vijf jaar lang elke dag zo vroeg uit bed.

538 ochtend stopt vroegtijdig

Wietze legde destijds uit dat hij eigenlijk had afgesproken om het programma voor drie jaar lang te maken. Nadat de zenderleiding aan hem vroeg of hij dit voor de lange termijn kon doen na die drie jaar, wilde Wietze dat niet. Daarom hebben zij destijds besloten om het programma vroegtijdig stop te zetten.

De vervanger van Wietze, Tim Klijn

Tim Klijn is de vervanger van Wietze bij 538. Inmiddels is hij een week bezig en doet het nu al een stuk beter dan Wietze. De cijfers schieten bij de zender door het dak en dat is voor Wietze dan toch een klein beetje pijnlijk. De radiozender gestegen van nummer zes naar de nummer vier van Nederland. Ze staan alleen nog onder NPO Radio 2, Radio 10 en Qmusic.
"Wel pijnlijk voor hen, na één week al zo'n forse winst voor Radio 538. Een flitsende start dus voor Tim, Rick, Niels en Florentien" , vertelt mediadeskundige Tina Nijkamp over de cijfers.