Dit is hoe het nu met Ype Jacob uit Boer Zoekt Vrouw gaat

Entertainment
zaterdag, 25 november 2023 om 13:30
ontwerp zonder titel 2023 11 22t132802977
Nu alle keuzemomenten achter de rug zijn in Boer zoekt Vrouw, heeft Bernice besloten niet op citytrip te gaan. Hoe blikt Ype Jacob terug op haar keuze en hoe gaat het nu met hem?

Positief terugkijken

De logeerweek is voorbij en de meeste boeren genieten al van hun nieuwe liefdes tijdens de citytrip . Maar boerin Bernice koos ervoor om alleen verder te gaan en stuurde beide mannen naar huis. Ype Jacob deelt met KRO-NCRV hoe het nu met hem gaat.
" Ik kijk positief terug op de logeerweek. Het was heel leuk, maar ook wel spannend natuurlijk. Op een boerderij zijn is sowieso al mijn ding, dus daar keek ik al naar uit. En dan met haar erbij is dat een superleuke combinatie ."

Geen citytrip

Op de Zweedse boerderij van Bernice verliep het daten niet altijd soepel. De boerin zat duidelijk in de knoop met haar gevoelens en haarzelf. Ze had ook moeite om zich open te stellen, omdat ze voor geen van de mannen iets voelde. Ondanks dit probeerde Ype Jacob toch bij Bernice binnen te komen. " Je probeert haar wel op te zoeken om dingen te vragen. Dat doe je niet alledaags en daardoor verliep het misschien niet altijd even makkelijk. Het was een hectische week, maar ik zag mezelf helemaal passen in het leven van Bernice. "
Hoewel de keuze van de boerin om zowel Ype Jacob als Johan naar huis te sturen wordt gerespecteerd, zou Ype Jacob het wellicht anders hebben aangepakt. " Als ik nu terugkijk op de keuze, vind ik het toch wel jammer. Ik denk niet dat je per se meteen verliefd op elkaar hoeft te zijn, het leek mij leuk om haar beter te leren kennen op de citytrip."
Bernice riep herinneringen op aan boerin Annemiek van twee seizoenen geleden, die ook al haar mannen na twee dagen wegstuurde. Sommige kijkers maakte zich daarom ook een beetje zorgen
om Bernice. Kijkers gingen er op X al vanuit dat Bernice alleen achter zou blijven en dat is gebeurd.

Privédetective

Onthullingen over een verzwegen baby, gewelddadig gedrag en excessief drankgebruik zijn nachtmerries voor programmamakers wanneer ze zich voordoen bij kandidaten. Sander van Betten, een privédetective die in de beginjaren van Boer Zoekt Vrouw ongeveer drie jaar voor het programma werkte, legt uit hoe hij dergelijke nachtmerries voorkwam bij het selecteren van kandidaten.
Sander, die ook heeft deelgenomen aan misdaadseries van Peter R. de Vries, John van den Heuvel en Kees van der Spek, benadrukt het belang van een grondige screening. Hoewel deelnemers aan shows zoals Boer Zoekt Vrouw vaak onbekenden zijn en hun online aanwezigheid niet gevuld is met nieuws en interviews, is het essentieel om een goed overzicht te hebben. " Producenten en zenders van alle grote ‘kandidaatsprogramma’s’ willen weten wat voor mensen ze voor de camera trekken. Er kleeft een hoop geld aan die shows en dus ook aan die kandidaten. Als een boer halverwege het seizoen opeens een rechts- of links-extremist blijkt of al een paar keer een ex-vriendin heeft mishandeld, dan weten ze dat liever van tevoren. "

Ondersteuning

Het is eigenlijk best komisch om al dat onhandige gedoe in de liefde te zien, maar de deelnemers van Boer Zoekt Vrouw
hebben het beslist niet makkelijk. Ze worden overspoeld met brieven, ervaren ongemakkelijke beginnende romances, staan onder het publieke oog en dit alles gebeurt te midden van de koeienmest. In de Veronica Superguide Boer Zoekt Vrouw-podcast
hebben tv-kenner Robin Heerkens en presentator Robbyn Jansen onderzocht of de boeren ondersteuning krijgen in het hele Boer Zoekt Vrouw -circus.
Hoewel Boer Zoekt Vrouw iets minder uitdagend is dan Temptation Island
, waarbij eerder duidelijk werd dat realityprogramma’s niet alleen om amusement draaien en veel deelnemers later te kampen hadden met psychische problemen, zijn er toch veel indrukken die de boeren moeten verwerken. Boer Geert Jan bevestigt in de Veronica Superguide Boer zoekt Vrouw
-podcast dat de boeren daadwerkelijk begeleiding krijgen tijdens het datingproces.