Yvonne Coldeweijer steunt Gerard Joling: 'Niet zo chic'

Entertainment
door Indy
donderdag, 23 november 2023 om 10:08
yvonne coldeweijer steunt gerard joling
Het lijkt haast onmogelijk, maar juicekoningin Yvonne Coldeweijer steunt een keer een BN'er in plaats van er een te exposen. In een uitzending van Even Tot Hier werd Gerard Joling besmeurd vanwege zijn politieke mening. Volgens Yvonne is het grofweg smakeloos wat de presentatoren over hem hebben gezegd.

Emigreren

Gerard Joling deed twee weken geleden een opvallende uitspraak. De zanger riep tijdens een uitzending van Beau , de talkshow van presentator Beau van Erven Dorens, dat hij gaat emigreren als Frans Timmermans, lijsttrekker van GroenLinks-PvdA, aan de macht komt.
Even tot hier besloot op deze uitspraak een item te wijden aan de rechts-georiënteerde Gerard. In de vorm van een lied horen we dat de zanger een 'engnek' is die we toch liever kwijt dan rijk zijn, dus stem vooral op links. Kijker werden geconfronteerd met oude beelden van Gerard waarop de zanger zich ogenschijnlijk misdraagt bij jongere mannen. Het fragment over Gerard blies online massaal op.

Niet smaakvol

De video heeft ook Yvonne Coldeweijer bereikt en zij heeft, zoals gewoonlijk, een mening over het fragment. Ze vindt het goedkoop dat de programmamakers een aantal filmpjes van YouTube hebben gehaald waarin Gerard grensoverschrijdend gedrag vertoont. Met name omdat dit niks te maken heeft met zijn politieke mening. “Dat is niet zo smaakvol, dat ze hem dan een beetje gaan…” , begint Yvonne in haar podcast De Juice Show . “Vies maken” , vult co-host van de show Mark Koster aan.
De juicekoningin beaamt die woorden. "Ze zetten hem zo naar neer. Ik vond het niet zo chic."
Ook vindt Yvonne de uitspraken die Gerard over GroenLinks-PvdA heeft gedaan helemaal niet zo heftig. Het grootste bezwaar van de zanger tegen de partij is het plan om 60 procent inkomstenbelasting te gaan heffen. “In alle eerlijkheid: mensen die veel verdienen, vinden dat allemaal. En mensen die het niet verdienen, vinden dat ze wél moeten lappen. Heel makkelijk” , zegt Yvonne.

Politiek correct

Yvonne en Mark kunnen de eerlijkheid van Gerard eigenlijk wel waarderen. “Ja, maar wat ik wel leuk aan hem vind, van al die sterren is hij wél uitgesproken” , zegt Mark. Yvonne sluit zich hierbij aan: “Ik vind dat wel verfrissend.”
Volgens het duo zijn alle sterren toch allemaal een beetje politiek correct. "Het is afschuwelijk" , zegt Mark. "Ze draaien er ook allemaal omheen. Het is wel geinig dat Gerard er zo hard in knalt." Ook de opmerking van Gerard dat hij gaat emigreren, valt in de smaak. "Hij doet het met humor."
Mark begrijpt daarom ook niet waarom Even Tot Hier zo'n heisa moest maken door de uitspraak van de zanger. “Het is natuurlijk een geintje”, zegt hij. “Hij mag dat gewoon zeggen en dat is gewoon grappig”, concludeert Yvonne.