Zo kwam Donny Roelvink erachter dat hij kanker had

Entertainment
door Sophie
maandag, 09 januari 2023 om 10:10
donny roelvink teelbalkanker
De wereld van Donny Roelvink staat volledig op zijn kop nadat hij aan het einde van 2022 te horen krijgt dat hij teelbalkanker heeft. Het gaat nu goed met hem en er zijn geen uitzaaiingen gevonden. Toch moet hij de komende jaren 'waakzaam wachten' en dat is natuurlijk ontzettend spannend. Dit laat hij weten in de radioshow Start met Fernando van Fernando Halman.
Zo kwam Donny Roelvink erachter dat hij kanker had
"Ik had eigenlijk, heel plat gezegd, een paar weken geleden pijn aan mijn kruis", vertelt Donny openhartig. "Ik werd wakker in de ochtend en voor de mannen, die herkennen dat gevoel misschien wel, het was eigenlijk net alsof ik er een trap in had gehad."
Bij dit gevoel gaat de gedachte van Donny natuurlijk niet direct uit naar teelbalkanker, maar eerder naar een oncomfortabele nacht. De pijn trekt ook even later ook weg, maar deze keert een aantal weken daarna weer terug en dan gaan de alarmbellen rinkelen bij Donny.
Donny voelt dat er iets niet goed is, dus hij besluit aan de bel te trekken. "Ik heb gewoon naar mijn lichaam geluisterd en ben de volgende dag naar de huisarts gegaan, die heb ik ernaar laten kijken", vertelt Donny verder. Hij wordt door zijn huisarts doorgestuurd om een echo te laten maken en daar wordt al snel de conclusie getrokken dat er iets duidelijk mis is. "Je wil er niet aan denken, maar toch voelde ik in mijn lichaam dat het wellicht kanker zou kunnen zijn."
Donny vertelt hoe hij in de wachtkamer zat en bedacht wat hij zou eten die avond, niet wetende dat hij vijf minuten later zou horen dat hij teelbalkanker had. "Dan zakt de grond onder je voeten vandaan, staat je wereld op z'n kop en twee seconden dat ik echt: dit is het dan. Dat dacht ik", vertelt Donny over het moment.
Vervolgtraject
Donny wordt meteen geopereerd en er wordt al snel duidelijk dat er geen verdere uitzaaiingen zijn. Daarom zijn er geen nabehandelingen en chemotherapie nodig. Wel krijgt hij te horen dat hij 'waakzaam moet wachten'. Hij krijgt om de drie maanden check-ups en echo's om alles zo goed in de gaten te houden. "Ook dat is een beetje spannend. Het doet mentaal wel iets met je. Maar ik moet zeggen dat ik er wel positief insta."