Zoon Rob de Nijs doet onthulling over gezondheid vader: 'We leven met de dag'

Entertainment
door Sophie
vrijdag, 20 oktober 2023 om 7:04
rob de nijs
In weekblad Privé doet de zoon van Rob de Nijs, Robbert, een onthulling over de gezondheid van zijn vader. De 80-jarige zanger lijdt al jaren aan de ziekte van Parkinson en eerder dit jaar ging het al heel erg slecht met hem. Het ging zó slecht dat zijn familie zelfs al afscheid van hem moest nemen.

Rob de Nijs ziek

Rob de Nijs lijdt al jaren aan de ziekte van Parkinson en eigenlijk gaat hij steeds verder achteruit. Eerder dit jaar ging het zó slecht met hem, dat zijn familie zelfs al afscheid van hem moest nemen. Ook belandde hij in het ziekenhuis . Dat was volgens Robbert, de zoon van Rob de Nijs, behoorlijk schrikken voor de hele familie. "Overmand met emoties stapte ik de kamer binnen en wist ik eigenlijk niet goed wat ik moest zeggen" , vertelt Robbert over dit moment. ""'Ik hou van je', fluisterde ik, terwijl ik hem een kus op zijn hoofd gaf. Ik had niet verwacht dat dat zo heftig voor me zou zijn."
Jezelf voorbereiden op zo'n situatie, dat kan bijna niet, ondanks dat de familie ook weer dat het slecht met hem gaat. "Zo'n situatie ontstaat en is er ineens" , legt de zoon van de zanger uit. Hij was niet van plan om tegen zijn vader te zeggen 'dat het goed is zo'. "Dat is het laatste wat ik wilde zeggen. 'Ga maar' of 'Het komt wel goed' wil toch zeggen dat iemand de strijd mag opgeven en dat wilde mijn vader absoluut niet."

'We leven met de dag'

Lichamelijk gaat Rob de Nijs steeds verder achteruit, maar in zijn hoofd voelt hij zich nog prima. Hoe erg dat ook misschien is, ziet ook zijn zoon in dat je daar niks aan kunt veranderen. "Hij breidt zich stapje voor stapje steeds meer uit en daar leer je mee leven" , vertelt hij. "Zoals bijvoorbeeld met het feit dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Een stukje met de rollator naar de keuken is inmiddels geen optie meer."
De zoon van de zanger vertelt ook hoe het nu met zijn vader gaat. "Met zijn nieuwe doktersrecepten stabiliseert het nu weer wat en is hij oké, maar we leven in principe wel met de dag met hem" , vertelt Robbert. "Sinds het afscheid, wat geen afscheid bleek, is elke dag dat hij er is nog een cadeautje en mooi meegenomen."
Het was voor iedereen een hele grote opluchting dat het eerder dit jaar, nadat het een stuk slechter ging, toch weer beter leek te gaan met Rob . "Ik kan gewoon zeggen dat ik nog wat langer van mijn vader kan genieten" , legt zijn zoon uit. "Voor het einde hebben we, hoe gek dat ook klinkt, nu gerepeteerd. Mijn vader is bijna op dat punt, maar hij is er nog."